1222

Đăng ngày 12/14/2017 10:40:14 PM | Thể loại: ĐỀ HSG 12 | Chia sẽ bởi: Bình Đỗ Văn | Lần tải: 0 | Lần xem: 17 | Page: 1 | Kích thước: 0.08 M | Loại file: doc

 


SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN

 

 

KỲ THI CHỌN HSG LỚP 12 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)

 

I/ READING:

PART 1: Choose the word or phrase ( A, B, C or D). Write your answers in the spaces bellow. Number 0 is an example ( 2 ms )              0. The … A …….-hour accident caused chaos for the local motorists yesterday evening.

A. rush   B. high   C. traffic  D. heavy

1. The unemployment rate of the area ……………..every year until 2003 then started to fall.

A. raised   B. rose   C. dropped  D. decreased

2. It is gravity……………………objects towards the earth.

A. pulling   B. to pull  C. what pulls  D. that pulls

3. …………problems in sailing in tropical seas is the coral reefs.

A. One of the biggest  B.The biggest one  C. Of the biggest one  D. There are the biggest

4. ……………foreign languages requires great effort.

A. Learn   B. Learning   C. To learn it         D. Learnt

5. "I am tired"       “ ……… ”

A. Me too   B. Also me   C. For me the same      D. I also

6. I’m really not satisfied with the way you have …………………the situation.

 A. dealt   B. handled  C. done   D. fingered

7. We may win, we may lose- It is just the ………………..of the draw.

 A. strike  B. odds   C. chance  D. luck

8. War is ……………as open-armed conflict between countries or factions within countries.

 A. delineated  B. declared  C. defaulted  D. defined

9. I hope you won’t take it…………………if I suggest an alternative remedy.

 A. offence  B. amiss  C. upset  D. most

10. Claims for compensation could ………………… run into billions of pounds.

 A. far   B. much  C. well   D. most

YOUR ANSWERS: 0 ………….A…… 1…………………2……………………….3……………………….4……………………5……………….. .

6…………………7……………………….8……………………….9……………………10………………..

PART 2: Complete the spaces with A, AN, THE  or (No article). Write your answers in the spaces bellow. Number 0 is an example (1 m)                 0: Jason’s father bought him ………..bicycle that he had wanted for his birthday.

Countries around (1) ……………….world have begun to deal with  (2) …………………problem in various ways. Some countries, in (3) …………….effort to circumvent the problem, have allocated large amounts of land to animal reserves. They then charge admission prices to help defray the costs of maintaining (4) ………

parks, and they often must also depend on (5) ……………..world organizations for support.

YOUR ANSWERS: 0 ………….the……            1…………………2……………………….3……………………….4……………………5………………..

PART 3: Give the correct preposition. Write your answers in the spaces bellow. Number 0 is an example (1 m)

  0. It is very good  ……….you to volunteer to help the poor. 

1. I’m sure you are capable …………passing the exam.  

2. He is not aware ………….the dangers of smoking.   

3. Many Vietnamese students have difficulty …………… learning English.

4. I get very annoyed ………………..people who don’t queue at bus stop.

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1


5. If you have any complaints , tell me ………my face. I can’t stand people who do things behind my back.

YOUR ANSWERS: 0 ………….of……          1…………………2……………………….3……………………….4……………………5……………….. .

PART 4: Give the correct forms and tenses of the verbs in brackets. Write your answers in the spaces bellow. Number 0 is an example (1 m)

  1. Her (get) ……………..sick was not expected.

1. She took a risk investing money with them. I’d rather she (not do) ………………..it.

2. He (not catch) …………………cold if he would not have walked in the rain so long.

3. I'll wait until he (finish)………………………….. his novel.

4. By next month I (leave) …………………………….for India.

5. He volunteered ( help) …………………… us.

YOUR ANSWERS: 0 ………….getting……    1…………………2……………………….3……………………….4……………………5……………….. .

PART 5: Choose the word which best fits each gap of the passage.        Write your answers in the spaces bellow. (2ms)

Although all Americans do not (1) ....... the same way, their speech has enough in common that American English can be recognized as a (2) …… of English distinct from British English, Australian English and other national varieties. American English has grown up with the country. It began to (3) ........ from British English during its colonial beginnings and (4) ........ regional differences and ethnic flavor. Today it (5) …….other languages and other varieties of English because it is the medium by which the attractions of American culture - its literature, (6) ........pictures and television programs - are transmitted to the world.

All speakers of English (7)........ a common linguistic system and a basic set of words. But American English (8) ......... from British English, Australian English and other national varieties in many of its pronunciations, words, spellings and grammatical (9) ........ Words or phrases of American (10) ....... and those used in America but not so much elsewhere, are called Americanisms.

1.

A. say

B. speak

C. talk

D. tell

2.

A. alteration

B. change

C. variety

D. variation

3.

A. diverge

B. divert

C. digress

D. depress

4.

A. enquired

B. inquired

C. required

D. acquired

5.

A. affluence

B. fluency

C. influences

D. nuances

6.

A. motion

B. moving

C. movement

D. removing

7.

A. have

B. bear

C. tear

D. share

8.

A. differentiates

B. differs

C. changes

D. alters

9.

A. constructions

B. building

C. points

D. syntax

10.

A. birth

B. source

C. origin

D. tradition

YOUR ANSWERS:    1…………………2……………………….3……………………….4……………………5……………….. .

6…………………7……………………….8……………………….9……………………10……………….. .

PART 6: Fill in each blank with one suitable word.     Write your answers in the spaces bellow. (2ms)

Is Photography Dead?

For a long time in the past photography was not regarded as an art. It was simply a skill and it was criticized for being too mechanical and not creative enough. At last, however, photography is now accepted as a unique and very important (1)........of art.

The photograph's claim to be an objective record of reality is now seriously challenged, and the important function of photography in modern-day society is consequently (2) ......threat. The threat has suddenly become all the more serious as more and more photographers are (3)....... to the new technology which computers offer. Moreover, a (n) (4) ........ number of colleges have now begun to offer (5)  .....

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1


.. in computer imaging. All these developments (6)........ a disturbing question. Is photography, as we know (7).......dead?

In spite of its complete transformation by new technological developments, however, photography will continue to play a (8) ........role in our culture. Although it may no longer (9)........ to be realistic, modern photography can continue to provide us with fresh visral (10) .........about ourselves and the world in which we live.

YOUR ANSWERS:  1…………………2……………………….3……………………….4……………………5……………….. .

6…………………7……………………….8……………………….9……………………10……………….. .

PART 7: Read the passage below carefully and choose the best answer.    Write your answers in the spaces bellow. (2ms)

Langston Hughes was one of the greatest American writers of the twentieth century. He was born in Joplin, Missouri, and moved to Cleveland at the age of 14. Several years later he spent one year in Mexico before attending Columbia University in New York. For a few years after that, he roamed the world as a seaman, visiting ports around the world and writing some poetry. He returned to the United States and attended Lincoln University, where he won the Witter Bynner Prize for undergraduate poetry. After graduating in 1928, he traveled to Spain and to Russia with the help of a Guggenheim fellowship. His novels include Not without Laughter (1930) and The Big Sea (1940). He wrote an autobiography in 1956 and also published several collections of poetry. The collections include The Weary Blues (1926), The Dream Keeper (1932), Shakespeare in Harlem (1942), Fields of Wonder (1947), One Way Ticket (1947), and Selected Poems (1959) A man of many talents, Hughes was also a lyricist, librettist, and a journalist. As an older man in the 1960s, he spent much of his time collecting poems from Africa and from African-Americans to popularize black writers. Hughes is one of the most accomplished writers in American literary history, and he is seen as one of the artistic leaders of the Harlem Renaissance, the period when a neighborhood that was predominantly black produced a flood of great literature, music, and other art forms depicting daily city life for African-Americans.

1. What is the main topic of this passage?    A. The life of Langston Hughes     B. The Harlem Renaissance

C. African-American writers          D. American twentieth-century writers

2 .Where was Langston Hughes born?

A. Spain   B. New York         C. Missouri    D. North Carolina

3. As used in the passage, which of the following words could best replace the word "ports"?

A. Islands   B. Ships   C. Friends.          D. Harbors

4. To which of the following movements might Shakespeare in Harlem refer?

A. The Civil War  B. The Harlem Riots  C. The Harlem Renaissance D. The Civil Rights Movement

5. What provided Hughes with assistance for his travel to Spain and Russia?  

A. His job as a reporter  B. His career as a soldier  C. A literary fellowship  D. A college study program

6. The word "talents" in the passage could be replaced by which of the following?

A Desires   B. Abilities   C. Strategies         D. Careers

7. According to the author, what did Hughes do during the later years of his life?

A. Write short stories     B. Popularize African-American writers

C. Advocate racial equality        .       D. Write about life in Harlem

8. Which of the following could best replace the word "accomplished" as used in the passage?

A Successful   B. Prolific   C. Brilliant    D. Imaginative

9. Which of the following can best substitute for the word "depicting" in the passage?

A. Congratulating   Blessing     C. Screening   D. Portraying

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1


10. According to the passage, Langston Hughes was all of the following EXCEPT:

A A novelist  B. A poet  C. A historian   D. A journalism.

YOUR ANSWERS:  1…………………2……………………….3……………………….4……………………5……………….. .

6…………………7……………………….8……………………….9……………………10……………….. .

PART 8: Fill each blank with a suitable word or phrase.

     Write your answers in the spaces bellow. (2ms)

1. The car can't have broken down. I........................serviced last week.

2. If I..........................situation, I certainly wouldn't have had the courage to do what you did.

3. Although he had a difficult time during the war, it............................harm.

4. It's no..........................the cold and wet, you'll just have to put up with it.

5. I won't have .............................. their cars in the street outside the entrance to my house!

6. In times of hardship we have to learn to do.................................some basic necessities.

7. I'm................................death of spiders!

8. I heard the thunder...............................in the distance.

9. He's been...................................weather for ages and still isn't back at work.

10. We made the uniforms ourselves as we couldn't ………………..made.

YOUR ANSWERS:  1…………………2……………………….3……………………….4……………………5……………….. .

6…………………7……………………….8……………………….9……………………10………………..

II. WRITING:

PART 1: Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as sentence printed before it. (2ms)              EXAMPLE:               They would be very disappointed if you did not come,” the man said to his daughter.

             The man told his daughter (that) they would be very disappointed if she did not come.

1. “I am happy you have passed the final exams. Congratulations!” Tom said to me.

Tom congratulated ……………………………………………………………………………….

2. You ‘d better not swim too far from the shore,” the lifeguard said to us

The lifeguard advised ……………………………………………………………………………

3. Birth rates have fallen sharply recently.

There …………………………………………………………………………………………….

4. I didn’t hear the news until the next day.

It was not …………………………………………………………………………………………

5. Although it rain torrentially all day, we all enjoyed the excursion.

 Despite ………………………………………………………………………………………….

PART 2:Write a new sentence using the word in brackets.  Do not alter the word in any way (2ms)

1. He may choose to take early retirement. (option)

……………………………………………………………………………

2. He didn’t take any part in the conversation. (contribute)

…………………………………………………………………………….

3. We lose our way because the signposts were confusing. ( which)

……………………………………………………………………………..

4. He likes to be addressed as “Professor”. (call)

……………………………………………………………………………..

5. She always has a good relationship with the children. (gets)

……………………………………………………………………………..

PART 3: Write an essay about 200 words on the following topic:

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1


 What measures do you take in order to reduce air and water pollution in your city? (3ms)

 

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN

 

 

KỲ THI CHỌN HSG LỚP 12 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)

 

I/ READING

PART1: 2ms ( 10 x 0,2 = 2ms)

               1B, 2D, 3A, 4B, 5A, 6B, 7D, 8D, 9B, 10C

PART 2: 1m  (5x 0,2 = 1m)

               1- the, 2 the, 3 an, 4 the, 5– no article

PART 3: 1m  (5x 0,2 = 1m)

                 1– of, 2 of, 3 in, 4 with, 5– to

PART 4: 1m  (5x 0,2 = 1m)

              1- didn’t do,  2 – hadn’t caught , 3 – has finished/ finishes, 4- will have left, 5- to help

PART 5:  2ms (10 x 0,2 = 2ms)

                1B, 2C, 3A, 4D, 5C, 6A, 7D, 8B, 9A, 10C

PART 6:  2ms (10 x 0,2 = 2ms)

1-     form, 2- under, 3- turning, 4- increasing, 5- courses

6- raise, 7- it,        8- key,       9- claim,       10- information

PART 7:  2ms (10 x 0,2 = 2ms)

                1A, 2C, 3D, 4C, 5C, 6B, 7B, 8A, 9D, 10D

PART 8:  2ms (10 x 0,2 = 2ms)

1-     only had it, 2- had been in that, 3. did him no/ did not( seem to ) do him any.

4. good/ use grumbling/ complaining about

                5. people parking, 6- without, 7- frightened/ scared to, 8- rumbling

                9. under the, 10- afford to have them

II/ WRITING:

PART 1: 2ms (5x 0,4 = 2ms)

1. Tom congratulated me on having passed the final exams.

2. The lifeguard advised us not to swim too far from the shore.

3. There has been a sharp decline in birth race recently.

4. It was not until the next day I heard the news.

5. Despite the torrential all day, we all enjoy the excursion.

PART 2: 2ms (5x 0,4 = 2ms)

1. He has the option of taking early retirement

2. He didn’t contribute to the conversation.

3. The signposts were confusing, which made us lose our way.

4. He wants you people / students to call him “professor”

5. She always gets as well with the children.

PART 2: 3ms

 

 

 

 

 

 

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1

Đây là bản xem thử online, xin hãy chọn download miễn phí bên dưới để xem bản đẹp dạng .doc

đề thi 1222, ĐỀ HSG 12. . https://nslide.com/de-thi/1222.8mtx0q.html


đề thi liên quan


Xem thêm