1225

đề thi ĐỀ HSG 12
  Đánh giá    Viết đánh giá
 0       1      0
Phí: Tải Miễn phí - Download FREE
Mã tài liệu
cntx0q
Danh mục
Thư viện Đề thi & Kiểm tra
Thể loại
Ngày đăng
12/14/2017 10:40:56 PM
Loại file
docx
Dung lượng
0.04 M
Lần xem
1
Lần tải
0
File đã kiểm duyệt an toàn

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN KỲ THI CHỌN HSG LỚP 12 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018 ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH (Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)  SECTION A: PHONETI,xem chi tiết và tải về Đề thi 1225, Đề Thi Đề Hsg 12 , Đề thi 1225, docx, 1 trang, 0.04 M, ĐỀ HSG 12 chia sẽ bởi Bình Đỗ Văn đã có 0 download

 
LINK DOWNLOAD

1225.docx[0.04 M]

File đã kiểm duyệt
     Báo vi phạm bản quyền
Pass giải nén (Nếu có):
nslide.com
DOWNLOAD
(Miễn phí)

Đây là đoạn mẫu , hãy download về để xem đầy đủ, hoàn toàn miễn phí 100%

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN
KỲ THI CHỌN HSG LỚP 12 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
(Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)

SECTION A: PHONETICS (10 POINTS)
I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. (5 pts)
1. A. resume B. statistics C. position D. designe
2. A. criteria B. initiate C. certificate D. interactive
3. A. ginger B. gesture C. gymnasium D. ghost
4. A. teammate B. reading C. seaside D. creating
5. A. crooked B. naked C. masked D. needed
Your answers: 1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______
II. Choose one word whose stress pattern is different from the others. (5 pts)
1. A. oceanic B. argument C. temperature D. valuable
2. A. incredible B. fortunately C. astronomy D. evaporate
3. A. committee B. expensive C. guarantee D. successful
4. A. vocabulary B. assistance C. develop D. evidence
5. A. applicant B. recognize C. yesterday D. cu
iculum
Your answers: 1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______
SECTION B: GRAMMAR & VOCABULARY (40 POINTS)
I. Complete the following sentences with the co
ect form of the ve
s in
ackets. (10 pts)
1- 2- 3. My father (work) in Canada for the last year, so by the time he (return) the month after next, I (not see) him for fourteen months.
4. We looked out of the window and saw it (rain), so we stayed in.
5. TV chat shows (increase) in number all the time.
6. The camera (disappear) when we came in.
7. The woman (accuse) of the killing said that she was at the cinema at the time.
8 - 9. Not until we (a
ive) at his house we (discover) that he was on holiday.
10. After (take) to the hospital, the injured victim felt much better yesterday.
Your answers:
1. ……………………………………………………..
6. ……………………………………………………..


2. ……………………………………………………..
7. ……………………………………………………..


3. ……………………………………………………..
8. ……………………………………………………..


4. ……………………………………………………..
9. ……………………………………………………..


5. ……………………………………………………..
10. ……………………………………………………..

II. Choose the best answer to complete the sentences. (10 pts)
1. There is a rumour that the National Bank is going to ______ the company I am working for.
A. take on B. take out of C. take off D. take ove
2. It would be lovely if the children could see and, ______, touch the animals.
A. eventually B. if possible C. at last D. finally
3. ______ he failed in the entrance exam caused his family much sadness.
A. Which B. That C. The thing D. What
4. Unless you return money immediately, you will risk being charged ______ theft and getting into serous trouble
A. on B. with C. of D. fo
5. The old woman came in, ______ by a young man.
A. accompany B. to be accompanied C. accompanying D. accompanied
6. I’ve applied for the job I saw ______ in the newspaper last month.
A. advertised B. advertising C. be advertised D. being advertised
7. No, I didn’t know his number; ______ I’d have phoned him.
A. otherwise B. so C. therefore D. unless
8. ______ the two sisters, Mary is _______.
A. Of/ the prettier B. Between/ the prettiest C. Of/ prettier D. Between/ the prettie
9. A: Do you think it will rain tonight? B: ______. I am attending the evening class.
A. I don’t hope so B. I hope so C. I hope not D. I am not hoping
10. Ninety ______ the maximum length of time allowed for entrance exams to this school.
A. minute is B. minutes are C. minute are D. minutes is
Your answers: 1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. ________
6. _______

 


SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN

 

 

KỲ THI CHỌN HSG LỚP 12 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)

 

section a: Phonetics (10 points)

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. (5 pts)

1. A. resume B. statistics C. position D. designer

2. A. criteria       B. initiate  C. certificate  D. interactive

3. A. ginger B. gesture                     C. gymnasium                  D. ghost

4. A. teammate B. reading C. seaside D. creating

5. A. crooked B. naked                       C. masked D. needed

Your answers: 1. _______  2. _______  3. _______  4. _______  5. _______

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others. (5 pts)

1. A. oceanic B. argument C. temperature D. valuable

2. A. incredible B. fortunately C. astronomy D. evaporate

3. A. committee B. expensive C. guarantee D. successful

4. A. vocabulary B. assistance C. develop  D. evidence

5. A. applicant  B. recognize  C. yesterday  D. curriculum

Your answers: 1. _______  2. _______  3. _______  4. _______  5. _______

section B: Grammar & Vocabulary (40 points)

I. Complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets. (10 pts)

1- 2- 3. My father (work) in Canada for the last year, so by the time he (return) the month after next, I (not see) him for fourteen months.

4. We looked out of the window and saw it (rain), so we stayed in.

5. TV chat shows (increase) in number all the time.

6. The camera (disappear) when we came in.

7. The woman (accuse) of the killing said that she was at the cinema at the time.

8 - 9. Not until we (arrive) at his house we (discover) that he was on holiday.

10. After (take) to the hospital, the injured victim felt much better yesterday.

Your answers:

1. ……………………………………………………..

6. ……………………………………………………..

 

2. ……………………………………………………..

7. ……………………………………………………..

 

3. ……………………………………………………..

8. ……………………………………………………..

 

4. ……………………………………………………..

9. ……………………………………………………..

 

5. ……………………………………………………..

10. ……………………………………………………..

II. Choose the best answer to complete the sentences. (10 pts)

1. There is a rumour that the National Bank is going to ______ the company I am working for.

 A. take on B. take out of C. take off D. take over

2. It would be lovely if the children could see and, ______, touch the animals.

 A. eventually B. if possible C. at last D. finally

3.  ______ he failed in the entrance exam caused his family much sadness.

 A. Which B. That C. The thing D. What

4. Unless you return money immediately, you will risk being charged ______ theft and getting into serous trouble

 A. on B. with C. of D. for

5. The old woman came in, ______ by a young man.

 A. accompany B. to be accompanied C. accompanying D. accompanied

6. I’ve applied for the job I saw ______ in the newspaper last month.

 A. advertised B. advertising C. be advertised D. being advertised

7. No, I didn’t know his number; ______ I’d have phoned him.

 A. otherwise B. so C. therefore D. unless

8. ______ the two sisters, Mary is _______.

 A. Of/ the prettier B. Between/ the prettiest       C. Of/ prettier D. Between/ the prettier

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1

 


9. A: Do you think it will rain tonight?      B: ______. I am attending the evening class.

 A. I don’t hope so B. I hope so C. I hope not D. I am not hoping

10. Ninety ______ the maximum length of time allowed for entrance exams to this school.

 A. minute is B. minutes are C. minute are D. minutes is

Your answers: 1. _______  2. _______  3. _______  4. _______  5. ________

6. _______  7. _______  8. _______  9. _______  10. _______

III. Read the text below. Give the correct form of the words in brackets. (10pts)

JUDO

Judo is a sport that has achieved great popularity in many parts of the world. It was (1. origin) __________________ developed in Japan in the late 19th century based on ancient methods of self-defence. There are two (2. fight) _________________. Although they use physical (3. violent) ___________________ against each other, they are respectful to their (4. oppose) ___________________ and bow to each other before and after each contest. Judo is an (5. expense) __________________ sport to take up because the only equipment you need is the special loose-fitting suit. It is very suitable for (6. young) _________________ if they join a club where the (7. instruct) ____________________ are properly qualified and pay enough attention to safety. Although Judo is a physically (8. demand) ___________________ sport which requires a lot of (9. strong) ___________________, practice, and skill, there are many people who find it (10. enjoy) __________________ as a means of relaxation in their spare time.

IV. Find one mistake in each sentence below by choosing the letter A, B, C or D. (10 pts)

1. Joel giving up smoking has caused him to gain weight and become irritable with his acquaintances.

        A                         B                                    C                                         D

2. There are many different ways of comparing the economy of one nation with those of another.

          A             B                            C  D

3. George won’t lend you any money as long as you promise to pay him back.

                            A                                     B                                C              D                                  

4. Having worked hard during the summer, his result was very successful in the entrance examination

                                         A      B                        C                                                        D

5. Society will be having to change radically to keep pace with the technology available.

         A               B                                                                 C                                D

6. It is necessary that he goes to see a doctor as soon as he returns from taking the exam.

                             A           B                     C                                       D

7. The lion has long been a symbol of strength, power, and it is very cruel.

      A                  B            C                                                              D

8. The Nobel Prize winning candidate, together with his wife and children, are staying in Sweden after

     the presentation.     A                                       B                                        C                                  D

9. My brother composes not only the music, but also sings the songs for the major Broadway musicals.

                                     A                                 B                             C                   D

10. After driving for twenty miles, he suddenly realized that he has been driving in the wrong direction.

              A                                                              B                              C             D

Your answers: 1. _______  2. _______  3. _______  4. _______  5. ________

6. _______  7. _______  8. _______  9. _______  10. _______

section C: reading (30 points)

I. Fill in each numbered space with ONE appropriate word. (10 pts)

TSUNAMI IN JAPAN

Japan's most powerful earthquake since records began has struck the north-east coast, triggering a massive tsunami. Cars, ships and buildings were (1) ______ away by a wall of water after the 8.9 - magnitude tremor, which struck about 400 kms (250 miles) north-east of Tokyo. A state of emergency has been declared at a nuclear power plant, (2) ______ pressure has exceeded normal levels.

Officials say more than 10,000 people are dead and about 7,000 (3) ______, but it is feared the final death toll will be (4) ______ higher. In one ward alone in Sendai, a port city in Miyagi prefecture, 200 to 300 bodies were found.

“The quake has been the fifth-largest in the world (5) ______ 1900 and nearly 8,000 (6) ______ stronger than the one which devastated Christchurch, New Zealand, last month”, said scientists.

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1

 


Thousands of people (7) ______ near the Fukushima nuclear power plant have been ordered to evacuate. Japanese nuclear officials said that pressure inside a boiling water reactor at the plant was running much higher than normal after the cooling system failed.

Officials said they might need to deliberately (8) ______ some radioactive steam to relieve pressure, but that there would be no health risk.

US Secretary of State Hillary Clinton had earlier said the US Air Force had flown emergency coolant to the site. But US officials later said (9) ______ coolant had been handed over because the Japanese had decided to handle the situation (10) ______.

The UN's nuclear agency said four nuclear power plants had been shut down safely.

Your answers:

 1. _____________  2. _____________ 3. _____________ 4. _____________ 5. _____________

 6. _____________ 7. _____________ 8. _____________ 9. _____________ 10. ____________

II. Read the passage below and then choose the correct answer A, B, C or D. (10pts)

Women nowadays have more (1) ______ than those in the past. For example, our great grandmothers were not allowed to go to school or to work to earn their own living. (2) ______, they had to depend on their husbands financially. Modern women, on the contrary, can get good education, have their own careers, and (3) ______ their interests. They can even take good positions in politics if they are competent (4) ______ it. However, women living in our modern society have their (5) ______ too. Today women work harder than their great grandmothers so that they can gain the (6) ______ between working life and family life. Many people predict that by 2032, most (7) ______ positions at work will be taken by women. Then, it is possible that women will have more (8) ______ life because, (9) ______ in a very modern society, the women can’t (10) ______ their role in the family.

1.  A. advances B. advantages C. benefits D. conveniences

2.  A. Therefore B. However C. As a result D. Although

3.  A. pursue B. support C. promote D. stimulate

4.  A. to B. at C. with D. of

5.  A. obstacles B. disputes C. profits D. problems

6.  A. equality B. stables C. balance D. steadiness

7.  A. senior B. junior C. inferior D. superior

8.  A. sheltered B. healthy C. strenuous D. active

9.  A. though B. even C. ever D. never

10.  A. perform B. adopt C. fulfill D. neglect

Your answers: 1. _______  2. _______  3. _______  4. _______  5. ________

6. _______  7. _______  8. _______  9. _______  10. _______

III. Read the passage below and then choose the correct answer A, B, C or D. (10 pts)

Walt Disney was born in 1901 in Chicago, but soon moved to a small farm near Marceline, Missouri. From this rural and rather humble beginning, he later became one of the most famous and beloved motion-picture producers in history. Although he died in 1966, his name and artistic legacy continue to influence the lives of millions of people throughout the world.

 After several years of barely making ends meet as a cartoon artist operating from his Los Angeles garage, Disney had his first success in 1928, with his release of a Mickey Mouse cartoon. Throughout the next decade, he continued to produce a number of cartoons, and develop more of his highly profitable and enduring creations, such as Donald Duck and Pluto. In the late 1930s, he issued a full-length cartoon film. Snow White became an instant commercial and critical success. This was only the first of many films, both animated and not, produced by Disney and his studio.

 But as renowned as Disney name is for cartoons and movies, it is probably best known for a string of spectacular amusement and theme parks. Starting with California’s Disneyland in 1955 and culminating with the fantastically successful Disney World and EPCOT Center in Florida, Disney became a household name. In recent years, the theme park concept became international, with openings in Tokyo and Paris. With the continuing success of Disney, the creation of future theme park is under discussion.

1. Which of the following is the title for the passage? 

A. The history of Disney World and Disneyland.  B. Walt Disney’s Boyhood Years                           

C. Walt Disney and his Legacy.  D. Walt Disney and Animated Cartoons

2. The word “humble” in bold in paragraph 1 is closest in meaning to __________.

A. boring  B. shy    C. simple  D. respectful

3 What is the author’s attitude toward the accomplishments of Walt Disney?

A. critical  B. respectful   C. ambivalent  D. approving

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1

 


4. In paragraph 2 “barely making ends meet in bold is closest in meaning to __________.

A. meeting personal failure.    B. producing only a few cartoons.

C. not making much money.    D. trying new businesses.

5. The word “enduring” in bold in paragraph 2 is closest in meaning to __________.

A. lasting  B. suffering   C. famous  D. difficult

6. The word “renowned in bold in paragraph 3 is closest in meaning to _________.

A. possessed B. talked about   C. useful  D. well-known

7. It can be inferred from the passage that ________.

A. Snow White was Disney’s most successful film.    

B. Disney created cartoon movies and “non cartoon” movies.

C. the Tokyo theme park is in financial difficulty.   

D. the California theme park is now closed.

8. The word “concept” in bold in paragraph 3 is closest in meaning to __________.

A. idea  B. location   C. birth   D. demand

9. According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Disney’s first achieved success after his death. B. Mickey Mouse was Disney’s only cartoons creation.

C. Snow White was the first full-length cartoon film. D. Disney’s first concern was always profitability.

10. In future years it is most likely that ___________.

A. the Disney name will stay well–known.  B. Disney will produce only cartoons.

C. the Paris theme park will become successful  D. the remaining theme parks will also close

Your answers: 1. _______  2. _______  3. _______  4. _______  5. ________

6. _______  7. _______  8. _______  9. _______  10. _______

section D: writing (20 points)

I. Finish the second sentence so that it means the same as the first one. (10 pts)

1. Peter  hasn’t had his hair cut for over 3 months.

→ It is …………...........................................................................................................................................................

2. I meant to post that letter before lunch.

→ What ......................................................................................................................................................................

3. People will only become aware of the problem if you increase the publicity.

→ Only if ....................................................................................................................................................................

4. Scientists have tried very hard to find a cure for AIDS.

→ Enormous ..............................................................................................................................................................

5. Success depends on hard work.

→ The harder .............................................................................................................................................................

6. She thought it was too difficult for her to finish the job by lunchtime.

→ She found .............................................................................................................................................................

7. They thought that the little girl had found out the keys accidentally.

→ The keys ...............................................................................................................................................................

8. Someone has suggested abolishing income tax.

→ It ...........................................................................................................................................................................

9. It was wrong of you to allow a 4-year-old child to walk home alone.

→ You should ............................................................................................................................................................

10. We were late for the meeting because it rained heavily.

→ But for ....................................................................................................................................................................

II. Use the given word to write the second sentence in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentence. Do not change the form of the given word. (5pts)

1. They decided to build a new school in this region.                                              SHOULD

     ..............................................................................................................................................................................

2. She got a scholarship as soon as she registered for the training course.  Scarcely

     ..............................................................................................................................................................................

3. Flooding in this region was the result of heavy rain                                           RESULTED

     ..............................................................................................................................................................................

4. I don't like him because he boasts a lot.  MOUTH

    ..............................................................................................................................................................................

5. The Embassy said it would not be necessary for me to get a visa.             _____________________NEED

     ..............................................................................................................................................................................

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1

 


III. Complete the following sentences, using the words given. (5 pts)

1. Exercise / take regularly / improves / fitness / our body / mind.

     ..............................................................................................................................................................................

2. Economic / reform / one / most / important / measure / take / promote / development / country

     ..............................................................................................................................................................................

     ..............................................................................................................................................................................

3. Sleep / next room / boy / wakened / sound / breaking glass.

     ..............................................................................................................................................................................

4. Never / put / tomorrow / you / do / today.

     ..............................................................................................................................................................................

5. Many people / say / most / common / way / attract / someone / attention / by / wave.

     ..............................................................................................................................................................................

- The end -

section a: Phonetics (10 points)

I. 5 pts: (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. D  2. A  3. B  4. D  5. D

 

II. 5 pts: (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. B  2. A  3. D  4. B  5. C

 

section B: Grammar & Vocabulary (40 points)

I. 10 pts: (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. C 2. A  3. C  4. B  5. B 

6. A 7. B  8. A  9. C  10. B

 

II. 10 pts: (Mỗi động từ chia đúng 1 điểm)

1. has come

2. has been done

3. (should) be

4. has finished

5. was founded

6. is dedicated

7. had our teacher entered

8. will be waiting

9. has created

10. couldn’t have been imagined

 

III. 10 pts (Mỗi từ đúng 1 điểm)

1. stability 

2. economically 

3. endangered 

4. terrorist  

5. destruction

6. variety   

7. indefensible 

8. disobedient  

9. attractiveness     

10. unpredictable

 

IV. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. C 2. D  3. B  4. C  5. D 

6. C 7. C  8. B  9. D  10. B

 

section C: reading (30 points)

I. 10 pts: (Mỗi từ điền đúng cho 1 điểm)

1. from  2. of 3. attack 4. who 5. as

6. place 7. following/ next   8. On  9.body 10. birthday

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1

 


II. 10 pts: (Mỗi câu chọn đúng cho 1 điểm)

1. B 2. C  3. D  4. D  5. C 

6. B 7. A  8. C  9. B  10. B

11. C 12. A  13. C  14. A  15. B

 

III. 10 pts: (Mỗi câu chọn đúng cho 1 điểm)

1. B 2. A  3. A  4. D  5. D 

 

section D: writing (20 points)

I. 10 pts: (Mỗi câu viết đúng cho 1 điểm)

1. Only after/ when all the guests had gone (home) could we/ were we able to relax.

2. There has been a sharp increase/ rise in (the) house prices this year.

3. Had it not been for the attendance / presence/ appearance of a famous film star the party would not have been a success/ would have been a failure.

4. I’d rather you didn’t smoke in my house.

5. He broke the world record at/ on his second attempt.

6. Hardly a day passes/ goes by without me/ my writing to him/ but I write to him/ when I don’t write to him.

7. All dogs are thought to have evolved from wolves.

8. Make sure you finish (typing) all these letters before going/ you go to lunch.

9. - The annual rainfall in/ for the northwest of Britain is higher/ greater than (that in) the southeast.

 - The annual rainfall in/ for the southeast of Britain is lower/ less than (that in) the northwest.

10. Henry wishes (that) he hadn’t bought the second - hand car.

 

II. (5pts): (Mỗi câu viết đúng cho 1 điểm)

1. The two theories (appear to) have (got) nothing in common.

2. I can’t/ won’t put up with his rude behaviour.

3. I have (considerable) difficulty (in) reading his hand writing

4. He has neither money nor time to go on holiday.

5. A quiet holiday would do you good.

 

III. 5 pts: (Mỗi câu viết đúng cho 1 điểm)

1. My mother takes the responsibility for running the household.

2. ASEAN has a population of 575.5 million, accounting for (about) 8.7 % of the world’s population.

3. It was not until Einstein was eight that he could speak.

4. Defensive players aren’t allowed to interfere with the opponent’s movements unless the (that) player is holding the ball.

5. Never stop trying until/ till you get the right solution to the problem.

 

- The end -

 

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1

 

Hiển thị flash toàn màn hình Xem toàn màn hình

Thu nhỏ màn hình

Nguồn:

 
HƯỚNG DẪN DOWNLOAD đề thi này

Để tải về 1225
Bước 1:Tại trang tài liệu chi tiết nslide bạn muốn tải, click vào nút Download màu xanh lá cây ở phía trên.
Bước 2: Tại liên kết tải về, bạn chọn liên kết để tải File về máy tính. Tại đây sẽ có lựa chọn tải File được lưu trên nslide.com
Bước 3: Một thông báo xuất hiện ở phía cuối trình duyệt, hỏi bạn muốn lưu . - Nếu click vào Save, file sẽ được lưu về máy (Quá trình tải file nhanh hay chậm phụ thuộc vào đường truyền internet, dung lượng file bạn muốn tải)
Có nhiều phần mềm hỗ trợ việc download file về máy tính với tốc độ tải file nhanh như: Internet Download Manager (IDM), Free Download Manager, ... Tùy vào sở thích của từng người mà người dùng chọn lựa phần mềm hỗ trợ download cho máy tính của mình

đề thi tương tự

BÀI TIẾP THEO

BÀI MỚI ĐĂNG

BÀI HAY XEM NHIỀU