Đề & ĐA HSG Anh 8 Vĩnh Tường 2010-2011

Đăng ngày 2/25/2017 4:07:47 PM | Thể loại: Tiếng Anh 8 | Chia sẽ bởi: Hương Nguyễn Thiên | Lần tải: 112 | Lần xem: 0 | Page: 1 | Kích thước: 0.00 M | Loại file: doc

PHÒNG GIÁO DỤC- ĐÀO TẠO

VĨNH TƯỜNG

ĐỀ GIAO LƯU HỌC SINH GIỎI THCS

NĂM HỌC 2010 - 2011

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8

(Thời gian làm bài: 150 phút)

 

 

I. Listen carefully and then fill in the blanks.

Surname: Jones

First names: Louise Cynthia

Address: Apartment 1,72 (1)……………………… Street Highbridge

Post code: (2)…………………………..

Telephone: 9835 6712 (home)

                  (3) …………………….(work)

+

Driver's licence number: (4)…………………………….

Date of birth: Day: 25th Month: (5)……………………………. Year: 1977

II. Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

1. A. though  B. enough  C. cough  D. rough

2. A. chair  B. cheap  C. chorus  D. child

3. A. missed           B. closed  C. called  D. planned

4. A. sugar   B. sorry   C. seaside   D. summer

5. A. typhoon  B. goose  C. food  D. flood

III. In three of these words the first syllable is stressed. In the fourth the second syllable is stressed. Find the word in which the second syllable is stressed.

1. A. cover  B. father  C. lucky  D. receive

2. A. letter  B. happy  C. today  D. lovely

3. A. visit  B. anyone  C. curly  D. reserved

4. A. public  B. enjoy  C. player  D. problem

5. A. affect  B. rather   C. listen  D. brother

IV- Choose from the four options given (marked A, B, C or D) one best answer to complete each of the following sentences. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

1. David’s school ………….. is very bad this term.

A. report         B. period  C. day  D. semester

2. Learners do not only learn the meaning ................. the spelling and pronunciation of new words.

A. too                   B. as well as   C. also  D. but also

3. He told us to use our dictionaries to ……every word we didn’t understand.

   A. look out  B. look for  C. look at   D. look up

4. John ………….. Susan to go out with him but her parents didn’t let her out.

A. insisted  B. suggested  C. invited  D. helped

5. This book is …………….  that I try to read it from beginning to end at one time.

A. so interesting B. so interested C. such interesting      D.too interesting

6. “Let it be” is a famous song ……………. . It is one of the best works by this band.

A. singing by the Beatles   B. was sung by the Beatles

C. sung by the Beatles   D. sang by the Beatles

7. Surely David’s not going to drive, .......................... he?

A. does   B. isn’t   C. is    D. will

8. Hung is …………… do the crossword puzzles.

A. intelligent enough to    B. intelligent enough

C. enough intelligent    D. enough intelligent to

9. Would you mind if I ............. your car ?

A. drove  B. to drive  C. drive   D. driving

10. His father is very proud ……………… him.

A. of   B. with  C. on            D. about

V. The sentences below have four underlined words or phrases A, B , C or D. Identify an error in each sentence.

1. My sister is studying very hard in order getting scholarship at university.

       A                         B              C                         D

2. The book writing by Jack London is very popular in the world.

     A                B                               C         D

3. What happens to the grass when it is sending to the library?

          A                               B              C                 D

4. Mumps are a very common disease which usually affects children.

        A                          B                            C         D

5. Today, many serious childhood diseases can prevent by early immunization.

       A                     B                       C                              D

6. I’d like to tell you about several problems I have had from I came here.

         A                          B                                       C          D

7. It’s hard to believe that the Millers have been married to each other since 60 years.

            A            B                       C                                           D

8. He is working hardly to get a good education now because he hopes to get a good job later.                                       A                          B                                           C                         D

9. What is the most frightened experience you have ever had?

   A      B              C                                           D

10. Sometimes life must be very unpleasant for people live near airports.

             A                    B                                 C                   D

VI. Supply the correct form of the word in capital letters for each gap in the following sentences. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

1. This coffee is too ................... to drink.                                                           HEAT

2. I can’t tell the …… between the twins.                                                           DIFFER

3. A fairy appeared and……changed Miss Tam’s rags into beautiful clothes.   MAGIC

4. He drove ………… and he had an accident.                                                   CARE

5. I feel so ................. that I’m going to bed.                                                       SLEEP

6. Why was his lecture so .................... ?.          BORE

7. How many ................. are there in a year in Vietnam ?                                  CELEBRATE

8. ................. have warned the local people of the disaster.        SCIENCE

9. The shop ............................. showed me a lot of new models.       ASSIST

10. We are waiting for the .............................. of our uncle’s train.       ARRIVE

VIII- Read the following passage and choose the best answer for each gap. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper.

C & A is probably one of the largest family fashion stores in the world, and their shops are a similar sight in…(1)…High Streets in Britain. But many Britist people would be surprised to learn…(2)… this fashion company has Dutch origin. Founded in the small market town of Sneek in 1841, the first C&A shop…(3)… opened by two brothers called Clemens and August Brennick. This initials of their first name formed the name of the shop. As trade grew, more….(4) were opened across Europe and in 1922 C & A came to Britain…(5)… success was immediate and the store was a major influence in bringing down the…(6)…of women’s clothes. It was the two brothers…(7)… started the 5-day working week, at a time when shopkeepers in Britain expected their…(8) …. to work a 6 – day week.

 Today C & A employs many thousands of people. All the stores are attractively…(9)… with good use of space, lightning and plenty of individual changing room where…(10) can try things on in comfort before they buy.

1. A. every   B. most  C. more  D. each

2. A. that   B. if   C. and   D. because

3. A. were   B. have  C. had   D. was

4. A. stores   B. places   C. parts  D. houses

5. A. They   B. This  C. That  D. Their

6. A. value   B. figures  C. cost  D. money

7. A. which   B. who  C. what  D. whom

8. A. staff   B. group  C. officers  D. employers

9. A. drawn   B. designed  C. set   D. put

10. A. one   B. persons  C. patients  D. customers

IX- Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

1. The movie was very bad. I couldn’t see it.

-> The movie was not …………………………………………………………. .

2. “Shut the door, but don’t lock it”, he said to us.

-> He told ……………………………………………………………………

3. In spite of his intelligence, he doesn’t do well at school.

-> Although ………………………………………………………………………

4. Van keeps forgetting his homework.

-> Van is .......................................................................................................

5. Remember to check your flight numbers.

-> Don’t .............................................................................................................

X. Complete the following letter using the given words and phares

Dear Mary,

1.  Thank you/ much/ your letter/ arrive/ few days/ ago

2.  It/ be/ lovely/ hear/ you

3.  I/ be/ sorry/ I/ not write/ such/ long time/but/ I/ busy

4.  As you know/ we/ new house/ September

5.  It/ be/ bad condition/ and/ need/ repaint.
6.  We/ finish/ most/ it/ now and/ look/ nice

7.  Peter and I/ decide/ give/ house warming party/ May 3rd

8.  You/ think/ you/ able/ come?

9.  Please/ give/ ring/ let/ know/ you/ make it

10.  I/ really/ look forward/ see/ you/ again

     Love

      Jenny

 

  ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­______________THE END__­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________

 

 

 

 

 

 

 

 

PHÒNG GIÁO DỤC- ĐÀO TẠO

VĨNH TƯỜNG

==========

 

ĐÁP ÁN VÀ THANG ĐIỂM ĐỀ THI GIAO LƯU

HỌC SINH GIỎI THCS

                                Môn:  Anh văn    Lớp 8

Tổng điểm 10 điểm. GK chia điểm cho từng câu.

 

I. Listen carefully and then fill in the blanks. 1 điểm

1. Black 2. 2085  3. 9456 1309   4. 2020BD   5. July

 

II. Choose the words: 0,5 điểm

1. A  2. C  3. A  4. A  5. D

 

III. Find the word in which the second syllable is stressed.0,5 điểm

1. D  2. C  3. D  4. B  5. A

 

IV. Choose from the four options given (marked A, B, C or D): 1 điểm

1. A  2. D  3. D  4. C  5. A

6. C  7. C  8. A  9. A  10. A

 

V. The sentences below have four underlined words or phrases A, B , C or D: 1 điểm

1. C  2. B  3. C  4. A  5. C

6. D  7. D  8. A  9. D  10. D

 

VI. Supply the correct form of the word in capital letters for each gap in the following sentences: 1 điểm

1. HOT 2. DIFFERENCE  3. MAGICALLY  4. CARELESSLY

5. ASLEEP  6. BORING  7. CELEBRATIONS 8. SCIENTISTS

9. SHOPASSISTANT             10. ARRIVAL

 

VII. Read the following passage and choose the best answer for each gap: 2 điểm

1. B  2. A  3. A  4. A  5. D

6. C  7. B  8. A  9. B  10. D

 

VIII. Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first one:1 điểm

  1. The movie is not good enough for me to see.
  2. He told us to shut the door but not to lock it.
  3. Although he is intelligent, he doesn’t do well at school.
  4. Van is always forgetting his homework.
  5. Don’t forget to check your flight numbers.

 

IX. Complete the following letter using the given words and phares: 2 điểm

 1. Thank you very much for your letter which arrived a few days ago

 2. It was lovely to hear from you

 3.  I’m sorry I haven’t written for such a long time but I have been very busy

 4. As you know we bought a new house in September

 5. It was in very bad condition and it needed a repainting

 6. We’ve finish most of it now and it looks very nice

 7. Peter and I decided to give a house warming party on May 3rd

 8. Do you think you will be able to come?

 9. Please give me a ring and let me know if you can make it

 10. I’m really looking forward to seeing you again

      Love

      Jenny

. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­______________THE END__­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________

Đây là bản xem thử online, xin hãy chọn download miễn phí bên dưới để xem bản đẹp dạng .doc

đề thi Đề & ĐA HSG Anh 8 Vĩnh Tường 2010-2011, Tiếng Anh 8. . nslide trân trọng giới thiệu đến mọi người thư viện Đề & ĐA HSG Anh 8 Vĩnh Tường 2010-2011 .Để giới thiệu thêm cho các bạn nguồn thư viện tham khảo phục vụ cho công tác giảng dạy, học tập và nghiên cứu khoa học, trân trọng kính mời các bạn đang tìm cùng xem , Thư viện Đề & ĐA HSG Anh 8 Vĩnh Tường 2010-2011 trong thể loại Tiếng Anh 8 được chia sẽ bởi bạn Hương Nguyễn Thiên đến cộng đồng nhằm mục đích học tập , tài liệu này đã giới thiệu vào danh mục Tiếng Anh 8 , có tổng cộng 1 trang, thuộc file .doc, cùng chủ đề còn có Đề thi Tiếng Anh Tiếng Anh 8 ,bạn có thể tải về miễn phí , hãy giới thiệu cho mọi người cùng nghiên cứu https://nslide.com/de-thi/de-da-hsg-anh-8-vinh-tuong-2010-2011.le6r0q.html