ĐỀ HSG 1032

đề thi ĐỀ HSG 10
  Đánh giá    Viết đánh giá
 1       1      0
Phí: Tải Miễn phí(FREE download)
Mã tài liệu
4mtx0q
Danh mục
Thư viện Đề thi & Kiểm tra
Thể loại
Ngày đăng
12/14/2017 10:38:51 PM
Loại file
docx
Dung lượng
0.04 M
Lần xem
1
Lần tải
1
File đã kiểm duyệt an toàn

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN KỲ THI CHỌN HSG LỚP 10 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018 ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH (Thờigianlàmbài 150 phút, khôngkể thờigiangiaođề)  Part A: Pronunciation I. ,xem chi tiết và tải về Đề thi ĐỀ HSG 1032, Đề Thi Đề Hsg 10 , Đề thi ĐỀ HSG 1032, docx, 1 trang, 0.04 M, ĐỀ HSG 10 chia sẽ bởi Bình Đỗ Văn đã có 1 download

Đây là đoạn mẫu , hãy download về để xem đầy đủ, hoàn toàn miễn phí 100%

 

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN
 
 
KỲ THI CHỌN HSG LỚP 10 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
(Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)
 
Part A: Pronunciation
I. Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from the others in the same group (circle your choice). (0.6 point)
1. A. parachute  B. champagne  C. chivalry  D. churchgoer                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
2. A. inflexible   B. elegant  C. experiment  D. recollection
3. A.
eakfast  B. already  C. feasible  D. heather
II. Choose the word that has main stress placed differently from the others. (0.4 point)
1. A. contaminate   B. population  C. biology   D. environment
2. A. tournament   B. organism  C. postpone  D. interested
Part B: Vocabulary
I. Find a suitable word to fill in each blank in the sentences. (1 point)
1. There are_______ kinds of animals in the forest.
2. He is a farmer who_______ horses.
3. A_______ devotes his whole life to looking after the forest.
4. The earthquake had a lot of_______ on the infrastructure.
5. Can we see_______ the earth is a globe?.
II. Choose the best word to complete each of the following sentences. (1 point)
1. Hoa: “Are you going to buy a new computer or just continue using the old one?”
    Mary: “________________”
A. Yes, I am.                                                              B. Yes, I’d like one. Thank you.  
C. That’s impossible. I can’t afford a new one.        D. Neither. I’m going to lease one.
2. Mr. Black: “What a lovely house you have!”    Mr John:  “_________”
A. No problem                                                      B. Thank you. Hope you will drop in.
C. Of course not, it’s not costly                            D. I think so.
3. You have never been to Italy, ________?
A. have you             B. haven’t you                  C. did you                     D. had you
4. You can’t tell what someone is like just from their________.
  A. character            B. looking                          C. appearance              D. personality
5. “I have an idea. Let’s go for a swim on Sunday afternoon”.     - “_______________.”
A. OK, what time?      B. You’re kidding       C. I know      D. I’m sure
Part C: Grammar
I. Lexico-grammar.
Choose the co
ect form of the ve
s to complete the sentences. (2p)
1. My friend, Mary, a
ived after I________ for her about half an hour.
   A. was waiting   B. had been waiting C. have been waiting  D. have waited
2. My daughter saw an elephant this morning, but she________ one before.
   A. had never seen  B. has never seen C. never sees    D. never had seen
3. You________ her, because she didn’t say that.
    A. must misunderstand             B. must have misunderstood
    C. must be misunderstanding             D. had to misunderstand
4. As a famous person________ many children admire, it is important for her to act responsibly.
A. whose       B. whom       C. which       D. when
5. Our new coach is popular________ the whole team.
A. with      B. to        C. by       D. for
6. Mary's children are used to________ after school every day. They don't have to walk home.
   A. picking up        B. being picked up  C. be picked up   D. pick up
7. The doctor advised me________ late.
   A. not staying up       B. not stay up   C. not to stay up   D. did not stay up 
8. Linda was the last student________ at the oral exam.
   A. to be asked              B. asking                    C. asks                            D. to ask
9. Jane's summer vacation in England led to________ an Englishman.
By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1
 


   A. her ma
y        B. her to ma
y   C. her being ma
ied    D. her ma
ying
10. The publishers expect that the new biography of Simon Bolivar will be bought by people________ in Latin American history.
   A. who they are interested   B. interested  C. are interested   D. they are interested
Choose the co
ect word to complete each of the sentences. (1.2 points)
1. Last year, Peter earned________ his
other.
   A. twice as much as          B. twice as many as       C. twice more than   D. twice as more as              
2. After the te
ible traffic accident, ________ injured were taken to________ hospital immediately.
   A. a/ the                      B. the/ Ø                          C. an/ the  D. the/the
3. The news of Julia’s engagement caused great ________.
   A. excite      B. excited   C. exciting           D. excitement
4. The new office block________ well with its su
oundings.
             A. bends in              B. stands out                C. shapes up                    D. sets off
5. Are your plans for this weekend still________?
   A. the same             B. same                  C. like                     D. alike
6. Floria, ________ as the Sunshine State, attracts many tourists every year.
   A. being known      B. that is known     C. known             D. is known  
II. Sentence Structures.
Choose the co
ect options among A, B, C or D which has the same meaning as or best suited to complete the given one. (2 points)
1. If I knew his telephone number, I would phone him.
       A. I didn’t know his telephone number, so I couldn’t phone him.
            B. Because I don’t know his telephone number, I can’t phone him.
            C. I don’t know his telephone number. That why I can’t phone him.
            D. I knew his telephone number, and I could phone him.
2. The building has been designed by a famous architect.
A. A famous architect designed the building.
B. A famous architect has been designed the building
C. A famous architect has designed the building.
D. A famous architect was designed the building.
3. “I think smoking in restaurants should be banned,” he says.
A. He doesn’t think smoking in restaurants is permitted.
B. He doesn’t like smoking in restaurants.
C. He advised everybody not to smoke in restaurants.
D. He thinks the government should ban smoking in restaurants.
4. The picnic was cancelled because it rained.
A. If it didn’t rain, the picnic wouldn’t be cancelled.
B. If it hadn’t rained, the picnic wouldn’t have been cancelled.
C. If it didn’t rain, the picnic wouldn’t have been cancelled.
       D. If it hadn’t rained, the picnic wouldn’t be cancelled
5. It’s ages since I last saw you.
A. I haven’t seen you for a long time.              B.I didn’t see you since ages.
C. I haven’t seen you since a long time.  D. I didn’t see you for ages.
6. Both Jane and her sister speak Vietnamese fluently.
A. Jane speaks Vietnamese more fluently than her sister does.
B. Jane doesn’t speak Vietnamese as fluently as her sister.
C. Jane speaks Vietnamese fluently but her sister doesn’t.
D. Jane speaks Vietnamese fluently and so does her sister.
7. He left a message so that I could know where to find him.
A. He left a message, which I knew where to find.
B. I could know where to find him, so he left a message.
C. He left a message, because I knew where to find him.
D. I could know where to find him thanks to the message he left.
8. This is the first time I've made such a stupid mistake.
By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1
 


A. The first mistake I made was a stupid one.
B. I had never made a stupid mistake.
C. Never before have I made such a stupid mistake.
D. I first made a stupid mistake.
9. Sam speaks Chinese well and his Japanese is good, too.
A. Sam not only speaks Chinese Well but also is good at Japanese.
B. Not only does Sam speak Chinese but also Japanese.
C. Not only Chinese but also Japanese Sam is good at.
D. Sam is good at either Chinese or Japanese.
10. I regret giving Dennis my phone number.
A. I should given Dennis my phone number.
B. If only I had given Dennis my phone number.
C. If only I had not given Dennis my phone number.
D. I wish I could give Dennis my phone number
III. Word Formation.
Write the co
ect form of the words in parentheses in the blanks (1 point). 
1. She’s extremely (KNOWLEDE)____________  about modern art.           
2. There was a (WIDE)____________  dissatisfaction with the government’s policies.
3. Her health has (BAD)____________  considerably since we last saw her.
4. A lot of plants and animals could be used as medicines against cancer, AIDS, heart diseases and other (SICK)____________  .
5. He was (INFORMATION)____________  of the consequences in advance.
Part D: Reading Comprehension
I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. (2 points)
     Schools in the United States have not always had a large number of li
aries. As
(1)_______ as 1958 about half of the public schools in the United States had no li
aries at all. The number of public school li
aries increased dramatically (2)_______ the federal government passed the Elementary and Secondary Education Act of 1965, ( 3)_______ provided funds for school districts to improve their education programs and facilities, including their li
aries. (4)________, many educators claim that since the legislation was passed federal spending has not increased sufficiently to meet the rising (5)______ of new li
ary technologies such as computer databases and Internet access.
   Because the federal government provides only limited funds to schools, individual school districts (6)_______ on funds from local property taxes to meet the vast majority of public school expenses. Therefore, the li
aries of the public schools tend to reflect the (7)______ capabilities of the communities in which they are located. Districts in wealthy subu
s often have fully staffed li
aries (8)_______ abundant resources, spacious facilities, and cu
icular and instructional support. In (9)______, school districts in many poor areas house their li
aries in ordinary classrooms or in small rooms. The li
aries in such areas are generally staffed by volunteers, who organize and (10)______ books that are often out-of date, i
elevant, or damaged.
1. A. freshly             B. recently                        C. frequently                 D. newly
2. A. though             B.  with                             C. during                       D. when
3. A. that                  B. who                              C. which                        D. this
4. A. Nevertheless    B. Therefore                    C. Consequently          D. Otherwise
5. A. fine                  B. fee                                C. cost                           D. sum
6. A. go                    B. come                           C. rely                           D. stay
7. A. educational      B. economical                 C. political                    D. financial
8. A. for                    B. with                             C. on                             D. by
9. A. country            B. converse                      C. contrast                    D. conflict
10. A. attain              B. obtain                       C. contain   D. maintain
II. Read the following passage and write the answers for the questions. (1 point)
According to airline industry statistics, almost 90 percent of airline accidents are survivable or partially survivable. But passengers can increase their chances of survival by learning and following certain tips. Experts say that you should read and listen before take off and ask questions
By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1
 


if you have uncertainties. You should fasten you seat belt low on your hips and as tightly as possible. Of course, you should also know how the realize mechanism of your belt operates. During takeoffs and landings, you are advised to keep your feet flat on the floor. Before takeoff you should locate the nearest exit and a alternative exit and count the rows of seats between you and the exits so that you can find them in the dark if necessary.
In the event that you are forewarned of a possible accident, you should put your hands on your ankles and keep your head down until your plane comes to complete stop. If smoke is present in the ca
in, you should keep your head low and cover your face with napkins, towels or clothing. If possible, wet these for added protection against smoke inhalation. To evacuate as quickly as possible, follow crew commands and do not take personal belongings with you. Do not jump on escape slices before they are in front of you. When you get to the ground, you should move away from the plane as quickly as possible, and never smoke near the wreckage.
1. What is the main topic of the passage?
…………………………………………………………………………………………………
2. According to experts, when are travelers urged to read and listen to safety instructions?
………………………………………………………………………………………………….
3. Which exits should an airline passenger locate before takeoff?
………………………………………………………………………………………………….
4. Find out a word which is synonym with the word “evacuate” in the passage.
………………………………………………………………………………………………….
5. What does the paragraph following the passage most probably discus?
………………………………………………………………………………………………….
III. Read the following passage and choose the best answer for each of the questions.(2p)
    As Christmas evolved in the United States, new customs were adopted and many old ones were reworked. The legend of Santa Claus, for example, had origins in Europe and was
ought by Dutch settlers to New York in the early 18th century. Traditionally, Santa Claus – from the Dutch Sinter Klass – was depicted as a tall, dignified, religious figure riding a white horse through the air. Known as Saint Nicholas in Germany, he was usually accompanied by Black Peter, an elf who punished disobedient children. In North America he eventually developed into a fat, jolly old gentleman who had neither the religious attributes of Saint Nicholas nor the strict disciplinarian character of Black Peter.
Santa’s transformation began in 1823, when a New York newspaper published the poem A Visit from Saint Nicholas, which Clement Clark Moore had written to amuse his daughter. The poem introduced many Americans to the story of a kindly saint who flew over housetops in a reindeer-drawn sleigh. Portraits and drawings of Santa Claus by American illustrator Thomas Nast further strengthened the legend during the second half of the 19th century. Living at the North Pole and assisted by elves, the modern Santa produced and delivered toys to all good children. By the late 19th century he had become such a prominent figure of American folklore that in 1897, when Virginia O’Hanlon wrote to the New York Sun newspaper asking if Santa was real, she received a direct answer: “Yes, Virginia, there is a Santa Claus”.
Who
ought the legend of Santa Claus to the USA according to the passage?
A. Sinter Klaas B. Saint Nicholas         C. A German  D. Dutch settlers
Santa Claus was traditionally described as a
A. tall man who could walk through the air              B. fat, jolly, old man
C. religious figure                                                      D. fat man riding a white horse
Santa Claus in North America was depicted as
A. a man with the strict disciplinarian character of Black Peter
B. a good old man with less religious character
C. one with religious attributes of Saint Nicholas
D. a jolly man on horseback
Who was Black Peter?
A. an elf accompanying Saint Nicholas            B. an elf who rode a white horse
C. one of the disobedient children                    D. a popular traditional figure
What word is closest in meaning to attributes?
A. symbols of a person B. natural qualities   C. effects             D. outer appearance
By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1
 


Where did the legend of Santa Claus come from?
A. the North Pole B. Europe           C. North America   D. the City of New York
1823 was mentioned as a year when
A. Clement Clark Moore wrote his first poem
B. Clement Clark Moore’s poem made him popular
C. Saint Nicholas visited New York
D. the image of Santa Claus was transformed
According to Clement Clark Moore’s poem
A. Santa Claus had nothing different in appearance from the traditional one
B. Santa Claus had wings and could fly
C. Santa Claus liked poetry
D. Santa Claus was a kindly saint who flew over housetops in a sleigh
The answer Yes, Virginia, there is a Santa Claus is an illustration for the fact that
A. the New York Sun was popular with children
B. Santa Claus was a prominent figure at that time
C. newspapers are unreliable
D. Virginia O’Hanlon was a reader of the New York Sun
Which of the following statements is TRUE?
A. Santa Claus was an imaginary old man created by artists based on traditional figures
B. Living in the North Pole, Santa Claus visited children at Christmas
C. Santa Claus was a real figure living in northern America
D. Santa Claus was a story based on Saint Nicholas and Black Peter
Part E: Writing
I. Identify the e
ors in the following sentences. (1 point)
1. How did you manage getting here so quickly?
A. How  B. did   C. getting  D. so
2. Ms Baker , she spent her life working with the health and welfare of the families of worker, is an successful woman in the world. A. she   B. her life  C. welfare  D. the
3. Because of the Lewis and Clark Expedition in 1972, the United States begin to realize the true value of the Louisiana te
itory.
A. Because  B. begin  C. the true value D. te
itory
4. I remember to be given a toy drum on my fifth birthday.
A. remember  B. to be  C. on   D. fifth
5. You can lead a horse to water but you can't make him drinking.
A. lead  B. but    C. make   D. drinking
II. Sentence Transformation.
Rewrite  the  following  sentences  with  the  words  provided  so  that  the  meaning  of  each sentence remains unchanged. (1 point)
1.Andrew is the most generous person I have ever met.
I’ve yet……………………………………………………………………………
2. Far more people live to retirement age in Britain than in Philippines.
Not……………………………………………………………………………….
3. His father is going to fix the ball for him tomo
ow.
He is going …………………………………………………………………………
4. She never seems to succeed even though she studies much.
Much…………………………………………………………………………………
5. I never thought that I would win a prize.
It had…………………………………………………………………………………
Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the suggested word. (1 point)
Just after solving one problem, I was faced with another.Hardly ………………………………………………………
Getting specialized qualification will benefit you. It will be in …………………………………………………
By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1
 


We have to repay the loan, now that we have promised to.We are.………………………………………………………
‘Oh, just a minute, was it Leonardo or Michelangelo who painted the Mona Lisa?’He couldn’t remember ………………………………………..
The company will well make a profit next year.I wouldn’t be surprised …………………………………………
III. Writing an essay. (2.8 points)
Write about a film you like best (100-120 words)
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
__________THE END__________
 
 
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN
 
 
KỲ THI CHỌN HSG LỚP 10 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
(Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)
 
 
Part A: Pronunciation
I. Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from the others in the same group (circle your choice). (0.6 point)
1. D.   2. D   3. C.
II. Choose the word that has main stress placed differently from the others. (0.4 point)
4. B.   5. C.
 
Part B: Vocabulary
I. Find a suitable word to fill in each blank in the sentences. (1 point)
1. various    2.
eeds.  3. forester.  4. damage.  5. that.
II. Choose the best word to complete each of the following sentences. (1 point)
1. D.    2. B.    3. A.    4. C.    5. A.
 
Part C: Grammar
I. Lexico-grammar.
Choose the co
ect form of the ve
s to complete the sentences. (2 points)
1. B  2. A  3. B  4. B  5. B  6. B  7. C              
8. A  9. D  10. B
Choose the co
ect word to complete each of the sentences. (1.2 points)
1. A             2. D              3. C            4. A       5. A              6. C
 
II. Sentence Structures.
Choose the co
ect options among A, B, C or D which has the same meaning as or best suited to complete the given one. (2 points)
1. B.    2. C    3. D   4. B    5. A    6. D.    7. D   8. B   9. B   10. C
 
III. Word Formation.
Write the co
ect form of the words in parentheses in the blanks (1 point). 
1. knowlegeable  2.widespread.   3. worsened.
By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1
 


4. sickness.   5. informed .                   
 
Part D: Reading Comprehension
I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. (2 points)
1. B.   2. D.   3. C.   4. A  5. C  
6. C  7. D.   8. B.   9. C.   10. D
II. Read the following passage and write the answers for the questions. (1 point)
1. Guidelines for increasing aircraft passenger survival.
2. before take off.
3. The two closest to the passenger’s seat.
4. move away.
5. How to proceed once you are away from the aircraft.
III. Read the following passage and choose the best answer for each of the questions. (2 points)
    1. D          2. C 3. B.            4. A         5. B        6. B      
    7. D          8. D           9. B            10. A.
 
Part E: Writing
I. Identify the e
ors in the following sentences. (1 point)
1. C  2. A  3. B  4. B  5. D
II. Sentence Transformation.
Rewrite  the  following  sentences  with  the  words  provided  so  that  the  meaning  of  each sentence remains unchanged. (1 point)
1. I’ve yet to meet anyone who is more generous than Andrew.
2. Not as many people live to retirement age in the Philippines as in Britain.
3. He is going to have his father fix the ball tomo
ow.
4. Much as she studies, she never seems to succeed.
5. It had never crossed my mind that I’d win a prize.
 
Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the suggested word. (1 point)
Hardly had I solved one problem than I was faced with another.
It is/will be in your interests to get/that you get a specialized qualification.
We are obliged to repay the loan. / We are committed to repaying the loan.
He couldn’t remember if it was Leonardo or Michelangelo who (had) painted the Mona Lisa?
I wouldn’t be surprised if the company made a profit next year.
III. Writing an essay. (2.8 points)
Write about a film you like best (100-120 words)(2.8ps)
Open:.0.5
Body:1.8
Conclusion:0.5
By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1
 


Nguồn:trên mạng

 
 


Để tải về ĐỀ HSG 1032
Bước 1:Tại trang tài liệu chi tiết nslide bạn muốn tải, click vào nút Download màu xanh lá cây ở phía trên.
Bước 2: Tại liên kết tải về, bạn chọn liên kết để tải File về máy tính. Tại đây sẽ có lựa chọn tải File được lưu trên nslide.com
Bước 3: Một thông báo xuất hiện ở phía cuối trình duyệt, hỏi bạn muốn lưu . - Nếu click vào Save, file sẽ được lưu về máy (Quá trình tải file nhanh hay chậm phụ thuộc vào đường truyền internet, dung lượng file bạn muốn tải)
Có nhiều phần mềm hỗ trợ việc download file về máy tính với tốc độ tải file nhanh như: Internet Download Manager (IDM), Free Download Manager, ... Tùy vào sở thích của từng người mà người dùng chọn lựa phần mềm hỗ trợ download cho máy tính của mình

LINK DOWNLOAD

docx.pngDE-HSG-1032.docx[0.04 M]

File đã kiểm duyệt
     Báo vi phạm bản quyền
Pass giải nén (Nếu có):
nslide.com
DOWNLOAD
(Miễn phí)

đề thi tương tự

BÀI TIẾP THEO

BÀI MỚI ĐĂNG

BÀI HAY XEM NHIỀU