ĐỀ HSG 1221 đề thi ĐỀ HSG 12

  Đánh giá    Viết đánh giá
 0       0      0
Phí: Tải Miễn phí - Download FREE
Mã tài liệu
5mtx0q
Danh mục
Thư viện Đề thi & Kiểm tra
Thể loại
Ngày đăng
12/14/2017 10:39:44 PM
Loại file
doc
Dung lượng
0.08 M
Lần xem
0
Lần tải
0
File đã kiểm duyệt an toàn

HƯỚNG DẪN DOWNLOAD

Bước 1:Tại trang tài liệu nslide bạn muốn tải, click vào nút Download màu xanh lá cây ở phía trên.
Bước 2: Tại liên kết tải về, bạn chọn liên kết để tải File về máy tính. Tại đây sẽ có lựa chọn tải File được lưu trên nslide.com
Bước 3: Một thông báo xuất hiện ở phía cuối trình duyệt, hỏi bạn muốn lưu . - Nếu click vào Save, file sẽ được lưu về máy (Quá trình tải file nhanh hay chậm phụ thuộc vào đường truyền internet, dung lượng file bạn muốn tải)
Có nhiều phần mềm hỗ trợ việc download file về máy tính với tốc độ tải file nhanh như: Internet Download Manager (IDM), Free Download Manager, ... Tùy vào sở thích của từng người mà người dùng chọn lựa phần mềm hỗ trợ download cho máy tính của mình
LINK DOWNLOAD

DE-HSG-1221.doc[0.08 M]

File đã kiểm duyệt
     Báo vi phạm bản quyền
Pass giải nén (Nếu có):
nslide.com
DOWNLOAD
(Miễn phí)

Đây là đoạn mẫu , hãy download về để xem đầy đủ, hoàn toàn miễn phí 100%
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN
KỲ THI CHỌN HSG LỚP 12 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
(Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)

Question I: Phonetics (5points )
Part A: Choose a word whose underlined part is pronounced differently from the rest of the group ( 3points )
1. A. bear
B. near
C. dear
D. fea

2. A. with
B. both
C. thing
D. think

3. A. money
B. mother
C. donkey
D. other

Part B : Choose a word whose stress pattern is different from the rest of the group (2points).
1. A. transform
B. office
C. failure
D. holiday

2. A. effort
B. effect
C. deafness
D. speaker

Question II : Ve
forms (12 points )
Give the co
ect form of the ve
given in
ackets.
1. Look! They (put) sugar in their grapefruit before they eat it.
2. The race (start) as planned if the weather clears.
3. Tom was tired because he (study) hard all day.
4. George (fall) off the ladder while he was painting the ceiling.
5. Before you (leave), don’t forget to shut the windows.
6. If I (know) we would have (wait) so long, I (
ing) along a book.
7. It is raining now. It (rain) for 2 hours.
8. I knew I (not be) the first (a
ive), because I saw smoke (rise) from the chimney.
Question III: Word forms (10 points).
Fill in each blank with the co
ect form of the word given in capital letters.
1. Tom is a friend of mine. He is …………. FRIEND
2. How ………..of you to
eak that cup! CARE
3. His long ………….made us bored and sleepy. SPEAK
4. He never takes his father’s……….. ADVISE
5. Although they are poor, they are living……. HAPPY
6. He draws cartoons for a ………magazine. HUMOUR
7. Tom spoke ……because he was so excited. BREATHE
8. This car is really……….. LUXURY
9. The ……staff consists of ten experienced journalists. EDIT
10. I am bored. I need some…….in my life. EXCITE
Question IV: Choose the best option to complete each of the following sentences (15 points).
1. Whenever we meet, we stop ……………..
A. talking
B. to talking
C. to talk
D. talk

2. Are your plans for this weekend still ………………..?
A. the same
B. same
C. like
D. alike

3. …………. you run quickly, you are likely to be late.
A. If
B. Unless
C. Since
C. Howeve

4. You should spend more time …….. speaking English.
A. to practise
B. practising
C. to practising
D. practise

5. Before he joined the army, Danny always went out at night. He never …… stay in.
A. would
B. used to
C. use to
D. was used to

6. We always spend our summer holidays ………….
A. in the sea
B. in the beach

 C. at the country
C. at the seaside

7. He says he enjoys job as a baker, but it has taken him over a year to ….. to working at
night.
A. be use
B. get used
C. used
D. getting used

8. My
other refused ………… me $10.
A. lending
B. lend
C. to lend
D. to lending

9. You should go and get ……….. rest before tonight’s performance.
A. lot of
B. some
C. many
D. few

10. The new office block ……….. well with its su
oundings.
A. blends in
B. stands out
C. shapes up
D. sets off

11. Whole villages have been ………… by the floods.
A. run down
B. mopped up
C. called off
D. wiped out

12. ……….of an accident in the High Street, traffic is moving very slowly on the
London Road.
A. Through
B. Owing
C. Because
D. Since

13. It was

 


SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN

 

 

KỲ THI CHỌN HSG LỚP 12 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)

 

Question I: Phonetics (5points )

Part A: Choose a word whose underlined part is pronounced differently from the rest of  the group ( 3points )

1. A. bear

B. near

C. dear

D. fear

2. A. with

B. both

C. thing

D. think

3. A. money

B. mother

C. donkey

D. other

Part B :  Choose a word whose stress pattern is different from the rest of  the group (2points).

1. A. transform

B. office

C. failure

D. holiday

2. A. effort

B. effect

C. deafness

D. speaker

Question II : Verb forms (12 points )

Give the correct form of the verb given in brackets.

1. Look! They (put) sugar in their grapefruit before they eat it.

2. The race (start) as planned if the weather clears.

3. Tom was tired because he (study) hard all day.

4. George (fall) off the ladder while he was painting the ceiling.

5. Before you (leave), don’t forget to shut the windows.

6. If I (know) we would have (wait) so long, I (bring) along a book.

7. It is raining now. It (rain) for 2 hours.

8. I knew I (not be) the first (arrive), because I saw smoke (rise) from the chimney.

Question III: Word forms (10 points).

 Fill in each blank with the correct form of the word given in capital letters.

1. Tom is a friend of mine. He is ………….     FRIEND

2. How ………..of you to break that cup!      CARE

3. His long ………….made us bored and sleepy.        SPEAK

4. He never takes his father’s………..              ADVISE

5. Although they are poor, they are living…….          HAPPY

6. He draws cartoons for a ………magazine.             HUMOUR

7. Tom spoke ……because he was so excited.        BREATHE

8. This car is really………..                                      LUXURY

9. The ……staff consists of ten experienced journalists.  EDIT

10. I am bored. I need some…….in my life.                      EXCITE

Question IV: Choose the best option to complete each of the following sentences (15 points).

1. Whenever we meet, we stop ……………..

     A. talking

B. to talking

C. to talk

D. talk

2. Are your plans for this weekend still ………………..?

     A. the same

B. same

C. like

D. alike

3. …………. you run quickly, you are likely to be late.

     A. If

B. Unless

C. Since

C. However

4. You should spend more time …….. speaking English.

     A. to practise

B. practising

C. to practising

D. practise

5. Before he joined the army, Danny always went out at night. He never …… stay in.

     A. would

B. used to

C. use to

D. was used to

6. We always spend our summer holidays ………….

     A. in the sea

B. in the beach

     C. at the country

C. at the seaside

7. He says he enjoys job as a baker, but it has taken him over a year to ….. to working at

     night.

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1


     A. be use

B. get used 

C. used

D. getting used

8. My brother refused ………… me $10.

     A. lending

B. lend

C. to lend

D. to lending

9. You should go and get ……….. rest before tonight’s performance.

     A. lot of

B. some

C. many

D. few

10. The new office block ……….. well with its surroundings.

     A. blends in

B. stands out

C. shapes up

D. sets off

11. Whole villages have been ………… by the floods.

     A. run down

B. mopped up

C. called off

D. wiped out

12. ……….of an accident in the High  Street, traffic is moving very slowly on the

     London Road.

     A. Through

B. Owing

C. Because

D. Since

13. It was  ……a simple question that everyone answered it correctly.

     A. so

B. such

C. much

D. too

14. The other day I came …………a really beautiful old house in the back street of

     Birmingham.

     A. across

B. over

C. by

D. down

15. He said he’d come to the meeting ……….he might be a little late.

     A. although

B. even

C. whereas

D. unless

Question V: Reading (15 points )

Part A:  Fill in each of the numbered blanks in the following passage with one suitable word (10 points)

Have you ever followed the instructions for knitting something or have you read a (1)_____ of music? If you have, you have behaved in a similar way(2)____ a computer. A computer obeys a program to (3)_____   a particular task. Just(4)_____ a knitting pattern is expressed in numbers and a piece of music in lines and dots,(5)_____ a computer program is expressed in the form of programming language.(6)_____ the English language (or any other language), there are rules of grammar, and a program must be correct in every way.

 There are hundreds of programming languages, which only a few are well known and widely used. The most popular language(7) _____ is used in offices and factories is called Cobol. This language is used for printing payrolls and keeping records of goods. Engineers and scientists use Fortran in order to carry out calculation. (8)_____ , neither of these two programs is very popular with people working in home computers. Basic is(9)_____  popular language for home computers,(10)______  because it is easy to learn and use.

1. A. bit

B. slice

C. piece

D. sheet

2. A. to

B. as

C. so

D. from

3. A. carry on

B. carry out

C. carry over

D. carry through

4. A. alike

B. by

C. so

D. as

5. A. so

B. as

C. thus

D. such

6. A. So

B. Like

C. Same

D. By

7. A. that

B. which

C. what

D. it

8. A. In addition

B. Therefore

C. Consequently

D. However

9. A. the most

B. mostly

C. most

D. most of

10. A. probably

B. chiefly

C. hardly

D. clearly

 Part B: Read the passage and choose the best answer. (5 points)

  Of all my relatives, I like Aunt Emily the best. She's my mother's youngest sister. She has never married, and lives alone in a small village near Bath. She is in her late fifties, but she is quite young in spirit. She has a fair complexion, and dark brown eyes. She has fair hair, which she wears in a bun. She has a kind face, and when you meet her, the first thing you notice is her smile. Her face is a little wrinkled now, but I think she is still rather attractive. She is the sort of person you can go to if you have a problem.

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1


She likes reading and gardening, and she still goes for long walks over the hills. She's a very active person. Either she's making something, or mending something, or doing something to entertain herself. She's extremely generous, but not very tolerant with people who don't agree with her. I hope I am as contented as she is when I am her age.

1. According to the writer, Aunt Emily is......

A. a kind and generous woman.   B. a widow.

C. quite young.     D. older than his mother.

2. How old is Aunt Emily?

A. About 40  B. About 50  C. About 55  D. About 58

3. In the sentence "She has fair hair, which she wears in a bun." We know that she has....

A. short hair     B. long hair      C. fair hair      D. curly hair

4. Which of the following sentences is true?

A. Aunt Emily is one of the writer's best relatives.

B. Despite her age, her face is a little wrinkled.

C. Despite her age, she is quite young in spirit.

D. She is neither generous nor tolerant.

5. In the second paragraph the writer means that Aunt Emily.....

A. enjoys doing nothing.

B. always keeps herself busy.

C. is not very satisfied with her present life.

         D. is a selfish woman.

Question VI: Writing (20 points)

Part A: There is one mistake in each of the following sentences. Find out and   

               correct it   (5 points)

1. He has forgotten to tell us when will she be back.

2. It’s pleasant of reading books in spare time.

3. He is so slow as he never gets to class on time.

4. Ann prefers going swimming than playing table tennis.

5. Not only her parents but her brothers and sisters also live in London.

Part B: Combine each pair of the following sentences, using the word in brackets.

1. Ann studied every subject very hard. She won her school's Best Student Prize this

     year. (so)

2. Mai was very good at Vietnamese in grade 8. Her teacher of Vietnamese was very

     happy. (so)

3. They can help us clean up the beach. They are certain. (that)

4. We go by plane. It will be quicker. (if) 

5. The water is highly polluted. We can't swim in this river. (because)

6. My father went to work. It rained very hard. (although)

7. Mai tried her best. She failed the final exam last year. (but)

8. Ba sold his old newspapers. Ba bought textbooks for the new school year. (and)

Part C: Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly   

             the same as the sentence printed before it. (10 points).

1. He borrowed my book, but he forgot to return it.

    I ……………………………………………………

2. They made him wait for two hours.

    He was……………………………………………..

3. I must leave now, or I will miss the bus.

     I will miss………………………………………….

4. I can’t see that far.

    It is too………………………………………………

5. She’s a slower driver than I am.

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1


    She drives……………………………………………

6. The police started looking for him two months ago.

    For two months now the ………………………….

7. How old do you think this house is?

    When do you think……………………………….

8. This holiday’s so expensive. I don’t think I can go.

   It’s such……………………………………………

9. It’s the cheapest watch but it’s the nicest.

    Not only……………………………………………..

10. I will get home at about seven, and I’ll give you a ring then.

   I’ll give you a ring…………………………………..

 

-------------------------THE END------------------------------

 

 

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

TRƯỜNG THPT LIỄN SƠN

 

 

KỲ THI CHỌN HSG LỚP 12 - THPT NĂM HỌC 2017 - 2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài 150 phút, không kể thời gian giao đề)

 

A: ®¸p ¸n:

 

Question I: Phonetics (5points )

Part A: ( 3points )

1. A    2. A   3. C

Part B :  (2points).

1. A   2. B

 

Question II : Verb forms (12 points )

1. are putting    2. will start/ will be started    3. had studied/ studied   4. fell    5. leave

6. had known; to wait; would have brought     7. has been raining     8. wasn’t; to arrive;   rising.

 

Question III: Word forms (10 points).

1. friendly          2. careless        3.speech    4. advice            5. happily   6. humorous 

7. breathlessly   8. luxurious    9. editorial   10. excitement

 

 Question IV: (15 points).

1. C      2. A       3. B.       4. B      5. B      6. D      7. B.     8.C     9.B     10.A  11.D    12.C      13.B     14.A     15.A

 

Question V: Reading (15 points )

Part A:(10 points) 

1. C  2. A   3.B   4.D   5.A    6.B    7.A    8.D    9.A     10.B

 

 Part B: ( 5 points)

1. A   2.D  3. B  4. C   5. B.

 

Question VI: Writing (23 points)

Part A:   (5points)

1. will she she will  

2. of readingto read   

3. asthat   

4. thanto     

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1


5. but her brothers and sisters alsobut also her brothers and sisters 

 

Part B: ( 8 points)

1. Ann studied every subject very hard, so she won her school's Best Student Prize this year.

2. Mai was very good at Vietnamese in grade 8,so her teacher of Vietnamese was very happy.

3. They are certain that they can help us clean up the beach.

4. If we go by plane, it will be quicker. 

5. We can not swim in this river because the water is highly polluted.

6. My father went to work although it rained very hard/ Although it rained very hard, my father went to work.

7. Mai tried her best, but she failed the final exam last year.

8. Ba sold his old newspapers and  bought textbooks for the new school year.

 

Part C: (10points)

1. I lent him my book, but he forgot to return it.

2. He was made to wait for two hours.

3. I will miss the bus if I don’t leave now/ unless I leave now.

4. It’s too far (for me) to see.

5. She drives more slowly  than me/ I do.

6. For two months now the police have been looking for him.

7. When do you think this house was built? /they built this house?

8. It’s such an expensive holiday that I don’t think I can go.

9. Not only is it the cheapest watch, but it’s also the nicest.

10. I’ll give you a ring when I get home at about seven.

 

B. h­uíng dÉn chÊm

 

§iÓm cña bµi thi = Tæng sè c©u, tõ hoÆc côm tõ ®óng

                                                        8

 

Thang ®iÓm 10

 

-------------------------THE END-------------------------------

 

 

By Đỗ Bình – THPT Liễn Sơn, Lập Thạch, Vĩnh Phúc – www.violet.vn/quocbinh72    Trang 1

Hiển thị flash toàn màn hình Xem toàn màn hình

Thu nhỏ màn hình

 

Nguồn:

 

đề thi tương tự