ĐỀ THI CHỌN HSG TỈNH THANH HÓA NĂM 2018

đề thi Tiếng Anh Tiếng Anh 9 Tiếng Anh 9 (Sách cũ)
  Đánh giá    Viết đánh giá
 3       3      0
Ngày đăng 2018-03-14 09:20:00 Tác giả Cương Trịnh Văn loại .docx kích thước 0.05 M số trang 1
Tài liệu này được Tải Miễn phí(FREE download) hoàn toàn tại nslide.com

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO THANH HÓA ĐỀ CHÍNH THỨC KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH NĂM HỌC 2017-2018 Môn thi: Tiếng Anh 9- THCS Thời gian: 150 phút (không kể thời gian giao đề) Ngày thi: 10/ 3/ 2018 Đề này có 06 trang. SECTION A – LISTENING (15 pts) HƯỚNG DẪN PHẦN THI NGHE HIỂU * Bài nghe gồm 3 phần, mỗi phần được nghe 2 lần, mỗi lần cách nhau khoảng 15 giây, mở đầu và kết thúc mỗi phần nghe có tín hiệu. * Mở đầu và kết thúc bài nghe có tín hiệu nhạc. Thí sinh có 3 phút để hoàn chỉnh bài trước tí

Đây là đoạn mẫu , hãy download về để xem đầy đủ, hoàn toàn miễn phí 100%

 

 
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
THANH HÓA
ĐỀ CHÍNH THỨC
 
KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH
NĂM HỌC 2017-2018
 
Môn thi: Tiếng Anh  9- THCS
Thời gian:  150 phút (không kể thời gian giao đề)
Ngày thi:  10/ 3/ 2018
Đề này có 06 trang.
 
SECTION A – LISTENING (15 pts)
 
HƯỚNG DẪN PHẦN THI NGHE HIỂU
* Bài nghe gồm 3 phần, mỗi phần được nghe 2 lần, mỗi lần cách nhau khoảng 15 giây, mở đầu và kết thúc mỗi phần nghe có tín hiệu.
* Mở đầu và kết thúc bài nghe có tín hiệu nhạc. Thí sinh có 3 phút để hoàn chỉnh bài trước tín hiệu nhạc kết thúc bài nghe.
* Mọi hướng dẫn cho thí sinh (bằng tiếng Anh) đã có trong bài nghe.
 
Part I.Listen to the passage and complete the form below. Use NO MORE THAN THREE WORDS or A NUMBER for each answer. (5 pts)
 
 
FACTS ABOUT THE PANDA
Habitat: (0) lives in high mountains in China
Food: mainly (1) ____________________
Eating time: (2) ___________ hours a day
Number: about (3) __________ in the wild and 100 in captivity
Cubs: more than (4) _________ die after birth
Solution: (5) _________________________
 
Part II. Listen to Sarah doing a survey on reading habits and decide whether each of the following statements is True (T) or False (F).(5 pts)
6. Sarah's first question is about what type of books Charlie likes reading.   T/F 
7. Charlie likes science fiction, romance and Westerns.                                 T/F8. Charlie spends about $50 a month on books.                                  T/F9. Charlie buys books from the internet.                      T/F10. Charlie went to The Regal Bookstore last week.                                  T/F
Part III. You will hear a radio interview with Jack Williams, who is talking about a town called Swanton. Answer the questions by choosing A, B, or C. (5 pts)
11. Where is the town of Swanton located?
A. Near the sea.   B. By a lake.   C. On a hill.
12. What does Jack like most about living in Swanton?  
A. There are opportunities for climbing nea
y.
B. There are lots of activities in the town.
1

 


C. There is interesting wildlife near the town.
13. Jack is wo
ied about the environment of Swanton because_______
A. the water in the river is dirty.
B. there are few wild birds around today.
C. pollution has destroyed the plants in one area.
14. What does Jack say about the way Swanton has changed?
A. He is so
y that there are fewer jobs available.
B. He thinks it is a more interesting place.
C. He prefe
ed the town when it was smaller.
15. Jack is positive about the future of Swanton because _______
A. there will soon be a new airport.
B. there is a successful new shopping centre.
C. a new university is opening.
 
SECTION B:  PHONETICS (5 pts)
Question I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in the same line. (3 pts)
16.A. purse B. nervous C. surprise  D. worse
17.A. architect  B. parachute  C. choir    D. psychology
18. A. precious B. preparation C. pretty   D. repetition
Question II. Find the word with the stress pattern different from that of the other three  words in each question. (2 pts)
19. A. invent B. literacy C. inventory  D. stationery
20. A.dormitory B. handicap C. minority   D. voluntary
 
SECTION C :  VOCABULARY AND GRAMMAR (30 pts)
 
Question I. Choose the most suitable word or phrase to complete each sentence. (10 pts)
 
21.“Go on, finish the desert. It needs _______ up because it won’t stay fresh until tomo
ow.”
A. eat    B. eating  C. to eat   D. eaten
22. My parents lent me the money. ________, I couldn’t have afforded the trip.
A. However    B. Therefore C. Only if                D. Otherwise
23. Her face turned _______when she heard that her mother met with an accident.
A. red    B. blue  C.white   D. grey
24.That is the last _______ I am leaving.
A. straw   B. pain  C. limit   D. nuisance
25.-“Do  you mind if I take a seat?”         -  “______________”
A. Yes, I don’t mind           B. No, do as you please       
C. No I mind      D. Yes, do as you please
26.Florida _______ Georgia to the North.
A. borders   B. stretches  C. frontiers   D. boundaries
27. The new school complex cost _______ the city council had budgeted for.
A. twice more by far than    B. twice much more than
1

 


C. almost twice as much as    D. just twice as much as
28.When the electricity failed, he _________ a match to find the candle.
A. ru
ed   B.struck   C. scratched  D. started
29.I usually buy my clothes _________.  It’s cheaper than going to the dress maker.
A. on the house  B.in public   C. off the peg  D. on the shelf
30.I know this is a big disappointment but don’t take it to _______
A. soul    B. mind   C. spirit     D. heart
Question II.  Put each ve
in
ackets into an appropriate form.(8 pts)
31. I (follow)_________his  advice, I wouldn’t be in dangerous now.
32.I don’t know what the matter is with him. He (act)______ funny since you were away.
33.He was the only student (award)_______ the special prize in reciting poetry competition.
34.He is planning (complete)________ all his coursework by next week.
35.If you felt lonely, you ( give)_______ me a ring
36.They (have)_________English from nine to ten in this room. Don’t let anyone distu
them then.
37.Three days ago, Mr Brown ran out of money so he sold his car and one day later he won a  lotte
y ticket. He (sell)_________ it.
38.Just as I (wonder)_________ what to do next, the phone rang.
Question III. Supply the co
ect form of the wordsgiven. (7 pts)
39.When you travel into space, you can eat and drink in ______.  (WEIGHT)
40.How do you ________ the real painting from the fake one ?     (DIFFERENT)
41. He __________and  fell into the water.        (BALANCE)
42.All the ________from the last lecture were not allowed to attend   (ABSENCE)
the interview for the coming project.        
43.Ann _______  and picked up her riding hat.    (MOUNT)
44. Jim is very disorganized and not very ________ .    (BUSINESS)
45. You look rather _______ . Are you wo
ied about something?  (OCCUPY)
Question IV. There are FIVE mistakes in the text( from 46 to 50 ). Identify each mistake, write it down and give your co
ection. (5pts)
As far back as 700 B.C, man has talked about childrencared for by wolves. Romulus and Remus, the legendarytwin founders of Rome, are purported to have been cared for by wolves. It is believed that wherea she-wolf loses her litter, she seeks a human child to take its place.
This seeming preposterous idea did not becomecredibleuntil the late nineteenth century when a French doctor actually  founda naked ten-year-old boy wandering in the woods. He did not walk erectly, could not speak intelligibly, or could he relate to people. He only growled and stared at them. Finally, the doctor won the boy's confidence and began to work withhim. After many long years of devoted and patient instruction, the doctor was able to have the boy to clothe and feed him, recognize and utter a number of words, as well as write letters and form words.
­­____
____
____
 
____
____
____
____
____
____
____
1

 


 
 
 
  SECTION D: READING COMPREHENSION (30 pts)
Question I. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE word in each space (10pts)
There is growing evidence that u
anization has a sharp impact on (51)_____, causing changes that(52)______wreak havoc on precipitation patterns that supply the precious resource of water. The heavy amounts of heat and pollution rising from cities (53)_____delay and stimulate the fallof precipitation, depriving some areas of rain while drenching others.
             Cities are(54)_____average one to ten degrees warmer than su
ounding underdeveloped areas. Cities also produce large amounts of (55)_____called aerosols, gaseous suspensions of dust particles or byproducts from the(56)_____of fossil fuels. Both heat and aerosols (57)_____ the dynamics of clouds. When hoisted (58)______ in the sky, the microscopic particles act as multiple surfaces on which the (59)_____in clouds can condense as tiny droplets. This can prevent or delay the formation of larger raindrops that fall more easily from the sky, (60)_____ it can cause the rain to fall in another location.
 
Question II. Read the following passage and then choose the most suitable word or phrase for each space. (10 pts)
Sound Advice for Language Learners
            A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (61) ____ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (62)____ a language course. One suggestion is that you (63) ____  whether you are likely to be successful at learning a language? Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (64)____will be your own time and effort. Therefore, you must be sure that the course on offer leads to a (65)_____ qualification. Also, be realistic in your (66)______. If you don't set achievable aims, you are more likely to give up. Do not be deceived (67)______thinking that the most expensive courses are the best. (68) ______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language, the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (69)______course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of (70)______ progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow up her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself."
61.A.
anch    B. field  C. area  D. domain
62.A. wondering   B. thinking  C. looking  D. considering
63. A. assess           B. review                            C. balance                            D. survey
64. A. chance      B. cost  C. price               D. evaluation
65.A. recognized    B. understood C. valued  D. regarded
66. A. sights          B. ends                            C. objects                            D. goals    
67. A. by                                                      B. about                            C. into                                          D. in   
68.A. nose           B. push                            C. run                                          D. shop
69. A. rapid                         B. crash                            C. quick                            D. fast
70. A. achieving                       B. doing                            C. making                            D. gaining
1

 


Question III. Read the passage and choose the best answers to the questions below.(10 pts)
Tsunami is a Japanese word which means ha
our waveand is used as the scientific term for seismic sea wave generated by an undersea earthquake or possibly an undersea landslide or volcanic eruption. When the ocean floor is tilted or offset during an earthquake, a set of waves is created similar to the concentric waves generated by an object dropped into the water. Most tsunamis originate along the Ring of Fire, a zone of volcanoes and seismic activity, 32.500 kilometres long that encircles the Pacific Ocean. Since 1819, about 40 tsunamis have struck the Hawaiian Islands.
A tsunami can have wavelengths, or widths, of 100 to 200 km, and may travel hundreds of kilometres across the deep ocean, reaching speeds of about 725 to 800 kilometres an hour. Upon entering shallow coastal waters, the wave, which may have been only about half a metre high out at sea,suddenly grows rapidly. When the wave reaches the shore, it may be 15 m high or more. Tsunamis have tremendous energy because of the great volume of water affected. They are capable of obliterating coastal settlements.
Tsunamis should not be confused with storm surges, which are domes of water that rise underneath hu
icanes or cyclones and cause extensive coastal flooding when the storms reach land. Storm surges are particularly devastating if they occur at high tide. A cyclone and accompanying storm surge killed an estimated 500.000 people in Bangladesh in 1970. The tsunami which struck south and southeast Asia in late 2004 killed over 200 thousand people.
 
71.Scientifically, tsunami is the term for _______.
A. seismic sea wave.     B. undersea earthquake. 
C. undersea landslide.    D.volcanic eruption.
72.What does the word “concentric” mean?
A.Wavy      B.Having many centres  
C.Having a common centre   D.A ring
73.Which of the following may be a reason for a tsunami?
A.An inactive volcano.    B.A landslide on the seashore.C.An undersea earthquake.   D.A storm. 
74.What will happen when an object is dropped into the water?
A.Volcanic eruption may be a consequence. B.Some concentric waves will be generated.C.There will be seismic activity.   D. Earthquake may happen.
75. What is the zone of volcanoes and seismic activity in the world called?
A.The concentric wave.    B.The tsunami.C.The Pacific Ocean.    D.The Ring of Fire.
76. What is the greatest speed of tsunamis travelling across the deep ocean?
A.200 kilometres an hour.    B.700 kilometres an hour.
C. 800 kilometres an hour.    D.150.000 kilometres an hour.
77. How high is the wave of the tsunami when it reaches the shore?
A.100 metres. B.200 metres.  C.Half a metre. D.Fifteen metres.78. How are tsunamis capable of obliterating coastal settlements?
A.They have tremendous energy due to the great volume of water affected.
B.They are a metre high or more.   
C.They travel hundreds of kilometres.
D.They can strike the shore fifteen metres high.79.What killed an estimated 500.000 people in Bangladesh?
A.A tsunami.     B.A cyclone and accompanying storm surge.
C.A high tide.     D.Flooding.
1

 


80.Which of the following is NOT true?
A.Tsunamis only occur in Asia.  
B.A cyclone along with storm surge happened in Asia in 1970.
C.Storm surges are domes of water rising underneath hu
icanes or cyclones.
D. Storm surges cause extensive coastal flooding.
SECTION E: WRITING (20 pts)
Question I. Complete each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed above it. (5 pts)
81.  The company presents a gold watch to each of its retiring employees.
Each ______________________________________________________.
82. They tried hard so that they would pass the exam.
With _______________________________________________________.
83. On his way home Te
y had an unfortunate accident .
Te
y met    _________________________________________________.
84.The Pacific Ocean is  averagely deeper than the Atlantic.
The average _________________________________________________.
85.Peter said “I wish I were in your place”.      
 Peter said ___________________________________________________. 
Question II. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one, using the words given. You MUST use between TWO and FIVE words. (5 pts)
86. You’d feel better if you had a quiet holiday.      (DO)
 A quiet holiday___________________.
87. By chance I was in that town when the earthquake started.   (HAPPENED)
 I   _________________that town when the earthquake started.
88. Despite knowing this place very well, I got lost.     (THOUGH)
 I got lost_________________________very well.
89. Were Jack not so affluent a man, she would not be dating with him. (BUT) __________________, she would not be dating with him.                                         
90. They listened eagerly and attentively to the President’s speech.   (EARS)
 They____________________ to the President’s speech.
Question III. Write a paragraph 120-150 words (10 pts)
Should lower secondary school students play video games? Use specific examples and reasons to support your idea.
 
……………….. THE END ……………….
 
 
 
 
 
 
 
1

 


SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
               THANH HOÁ
 
ĐÁP ÁN VÀ HD CHẤM
           ( HDC gồm 03 trang)
KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH
Năm học: 2017 – 2018
 
Môn thi: Tiếng Anh9- THCS
Thời gian:  150 phút (không kể thời gian giao đề)
Ngày thi:  10/ 3/ 2018
 
 
SECTION A – LISTENING (15  pts)
 
Part I.Listen to the passage and complete the form below. Use NO MORE THAN THREE WORDS or A NUMBER for each answer. (5 pts)
 
1.bamboo shoots, leave
2.12
3. 600
 
4. half
 
5. cloning (the panda)
 
Part II. Listen to Sarah doing a survey on reading habits and decide whether each of the following statements is True (T) or False (F).(5 pts)
 
6. F
7. F
8. T
9. T
10. F
 
Part III. You will hear a radio interview with Jack Williams, who is talking about a town called Swanton. Answer the questions by choosing A, B, or C. (5 pts)
 
11. A
12. C
13. A
14. C
15. B
 
SECTION B- PHONETICS (5 pts) 
Question I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in the same line. (3 pts)
 
16.C
17.B
18.C
 
Question II. Find the word with the stress pattern different from that of the other three  words in each question. Write the answers on your answer sheet.(2pts)
 
19.A
20.C
 
SECTION C- VOCABULARY AND GRAMMAR (30 pts)
Question I. Choose the most suitable word or phrase to complete each sentence. (10 pts)
21.B
22.D
23.C
24.A
25.B
26.A
27.C
28.B
29.C
30.D
 
Question II. Put each ve
in
ackets into an appropriate form. Write the answers on your answer sheet .(8 pts)
1

 


31. had I followed
35. should have given
32. has been acting (has acted)
36. will be having
33. to be awarded
37. needn’t have sold
34. to have completed
38. was wondering
 
Question III. Put each word in
ackets into an appropriate form. Write the answers on your answer sheet. (7pts)
39. weightlessness     43. dismounted
40. differentiate     44. businesslike
41. ove
alanced     45. preoccupied
42. absentees
Question IV. There are FIVE mistakes in the text . Identify each mistake, write it down and give your co
ection. (5pts)
 
 
 
 
46. Line 2 : are         →were
47. Line 3:where →when
48. Line 4: seeming →seemingly
49. Line 6:  or→         nor
50. Line 10: him     →himself
SECTION D - READING COMPREHENSION (30 pts)
Question I.Fill in each gap with ONE suitable word to complete the text below. Write the answers on your answer sheet. (10 pts)
51. climate
52. can
53. both
54. on
55. pollutants
56. burning
57. change
58. up
59. moisture
60. or
 
QuestionII. Read the following passage and then choose the most suitable word or phrase for each space. Write the answers on your answer sheet. (10pts)
61. B
62. D
63. A
64. B
65. A
66. D
67. C
68. D
69. B
70. C
Question III. Read the passage and choose the best answers to questions below. Write the answers on your answer sheet. (10 pts)
71.A
72.C
73.C
74.B
75.D
76.C
77.D
78.A
79.B
80.A
 
SECTION E - WRITING (20 pts)
1

 


Question I.Complete each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed above it. (5 pts)
81. Each of the company’s retiring employees is presented with a gold watch.
82. With a view to passing the exam, they tried hard
83. Te
y met with an unfortunate accident on his way home.
84. The average depth of the Pacific Ocean is greater than that of the Altlantic.
85. Peter said he wished he were in my place.
Question II. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one, using the words given. You MUST use between TWO and FIVE words. (5 pts)
86. would do you good
87.happened to be in
88. though I know this place
89. But for Jack’s affluence
80. were all ears to listen
Question III.  Paragraph writing (10 pts)
Marking scheme: The impression mark should be based on the following scheme:
1.Format (2 pts)
The paragraph must include a topic sentence, supporting ideas and a concluding sentence.
 
2. Content ( 5 pts)
Ideas  are presented with coherence and cohesion, style and clarity.
 
3. Language (3 pts)
A provision of a variety of vocabulary, good use and control of grammatical structures, good punctuation and no spelling mistakes.
 
B- HƯỚNG DẪN CHẤM:
- Tổng điểm toàn bài : 100 điểm
- Thang điểm:       20
     Tổng số điểm các câu làm đúng
    Điểm bài thi        =                                                     
                                                             5
- Điểm bài thi được làm tròn đến 0,25
 
1

 


Nguồn:Cương Trịnh Văn

 
 
HƯỚNG DẪN DOWNLOAD


Để tải về đề thi ĐỀ THI CHỌN HSG TỈNH THANH HÓA NĂM 2018
Bước 1:Tại trang tài liệu chi tiết nslide bạn muốn tải, click vào nút Download màu xanh lá cây ở phía trên.
Bước 2: Tại liên kết tải về, bạn chọn liên kết để tải File về máy tính. Tại đây sẽ có lựa chọn tải File được lưu trên nslide.com
Bước 3: Một thông báo xuất hiện ở phía cuối trình duyệt, hỏi bạn muốn lưu . - Nếu click vào Save, file sẽ được lưu về máy (Quá trình tải file nhanh hay chậm phụ thuộc vào đường truyền internet, dung lượng file bạn muốn tải)
Có nhiều phần mềm hỗ trợ việc download file về máy tính với tốc độ tải file nhanh như: Internet Download Manager (IDM), Free Download Manager, ... Tùy vào sở thích của từng người mà người dùng chọn lựa phần mềm hỗ trợ download cho máy tính của mình

 
LINK DOWNLOAD

docx.pngHSG_CAP_TINH_TIENG_ANH_9.docx[0.05 M]

File đã kiểm duyệt
     Báo vi phạm bản quyền
Pass giải nén (Nếu có):
nslide.com
DOWNLOAD
(Miễn phí)
 

Mã tài liệu
qvjz0q
Danh mục
đề thi
Thể loại
Ngày đăng
2018-03-14 09:20:00
Loại file
docx
Dung lượng
0.05 M
Trang
1
Lần tải
3
Lần xem
3
đề thi ĐỀ THI CHỌN HSG TỈNH THANH HÓA NĂM 2018

Bạn phải gởi bình luận/ đánh giá để thấy được link tải

Nếu bạn chưa đăng nhập xin hãy chọn ĐĂNG KÝ hoặc ĐĂNG NHẬP

BÌNH LUẬN


Nội dung bậy bạ, spam tài khoản sẽ bị khóa vĩnh viễn, IP sẽ bị khóa.
Đánh giá(nếu muốn)
 BÌNH LUẬN

ĐÁNH GIÁ


ĐIỂM TRUNG BÌNH

0
0 Đánh giá
Tài liệu rất tốt (0)
Tài liệu tốt (0)
Tài liệu rất hay (0)
Tài liệu hay (0)
Bình thường (0)

đề thi có liên quan