đề thi học kì 1 Tiếng Anh 9 thí điểm

Đăng ngày 12/14/2017 10:31:09 PM | Thể loại: Tiếng Anh 9 | Chia sẽ bởi: H� Lê | Lần tải: 377 | Lần xem: 25 | Page: 1 | Kích thước: 0.04 M | Loại file: doc

 


1q111PHÒNG GD&ĐT HÒA AN

Full name: ……………………………

Class : 9

ĐỀ THI HỌC KỲ 1

NĂM HỌC 2017 - 2018

MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 9 THÍ ĐIỂM

Thời gian: 60’

 

Điểm

Lời phê của giáo viên

 

 

 

 

 

 

I. LISTENING

1. Listen to a telephone conversation between two friends about their trip to a craft village. Fill each of the gaps in the notes with no more than TWO words or a number. You will listen TWICE.

A trip to Chuông Village
Famous for making conical hats
Location: Phương Trung Commune, Thanh Oai (1) ……………………………..
Distance: (2) ……………………………… kilometres from Ha Noi centre
Activities: learning to make (3) ……………………….; going around the village
Means of transport: by (4) ……………………………………
Date: (5) ………………………….., Sunday


2. Listen to a conversation between a journalist and Kate. Fill each of the gaps with no more than two words. You will listen TWICE.

Kate is living in Melbourne. She feels proud when it became the most liveable city in (1) …………………. According to her, there are many recreational facilities, and the transport system is very (2) …………………………….. There are also many cultural (3) …………………………………… in a year, which makes her feel great. However, Kate doesn’t like the (4) …………………………………… because it is so changeable and may become extreme. Kate suggests young people stay in Melbourne because of its educational (5) …………………………………. and fantastic nightlife.

II. READING

1. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question.


More than 80% of American high school students work at part-time jobs in the evenings, on weekends or in summer. These part-time jobs bring teenagers great advantages.
One of the benefits of the work is the students can learn the skills that will be useful for the rest of their lives. When they work, they have to manage both the job and schoolwork. To be able to do so, they must be very organized and able to keep a sensible schedule. They also learn to cope with the job stress apart from the stress of the schoolwork. Some of the most stressful jobs include teaching, nursing, and police work. These skills help prepare teenagers for their later careers. High school students who work are more likely to succeed as adults than people who enter the job market at a later age with no work experience.
Teenagers want a lot of expensive things: clothes, mp3 players, trips with their friends, etc. Not all parents can afford them. And even if they can, the teens might not really appreciate that money because they did not earn it. When teenagers make money for themselves, they know its true and are less likely to spend it foolishly.

1.

Which of the following is a good title for the passage?

 

A. Why teenagers should work

 

B. Advantages and disadvantages of part-time jobs

 

C. Part-time jobs cause stress

2.

According to the passage, what is NOT an effect of part-time jobs?

 

A. Teenagers become organized.

 

B. Teenagers become stressed.

 

C. Teenagers are more likely to have successful careers.

3.

The word “cope with” in the passage is closest in meaning to ______.

 

A. fight against

 

B. deal with

 

C. suffer from

4.

According to the passage, when teenagers have jobs, they are more likely to _______.

 

A. spend foolishly


 

B. want expensive things

 

C. appreciate money

5.

According to the passage, which of the following is TRUE?

 

A. Only some US students do part-time jobs.

 

B. US students suffer part-time job stress.

 

C. Part-time jobs are somehow good for teenagers.

2. Read the following passage. Match the paragraphs with the headings.

TEENS’ SOURCES OF STRESS

 

 

1. In adolescence, teens experience so many physical and psychological changes that they may not know how to deal with. Many boys feel obsessed with their voice or appearance. Girls feel annoyed with unwanted spots on their faces.
2. As teens reach adolescence, they have more friends and come in contact with many more people. They now have to learn to interact socially and they may find it is not easy to adjust in the complicated world or to gain social acceptance.
3. Many teenagers start to have emotional feelings for another boy or girl, or feel the need to be loved. If a teen fails to get love from the one he/she likes or loves, they may find it is hard to get over the painful experience.
4. Pressures to do well academically can be a source of stress. If teens are academically strong, they can perform well. If not, they suffer from endless stress.
5. Being under pressures of a number of things, teenagers become constantly anxious. If they are unlucky to fail in anything, they may fall into the feeling of self-doubt and low self-esteem.

 

 

List of Headings

 

 

A. Academic stress

 

 

B. Low self-esteem stress

 

 

C. Stress due to physical or physiological changes

 

 

D. Social stress

 

 

E. Stress due to romantic relationships

III. LANGUAGE FOCUS AND VOCABULARY

 

 


1. Choose the best option to complete the sentence.

  1. She speaks English as …………as I do.

A. good

B. better

C very good

D. well

  1. I knew they were talking about me……… they stopped when I entered the room.

A. because

B. so that

C. despite

D. therefore

3. The  librarian told us not…… reference books out of the library.

A. to take

B. taking

C. take

D. took

4. When I came to visit her last night, she …..a bath.

A. had

B. was having

C. were having

D. is having

5. Nobody liked the film,…………….?

A. does he

B. doesn't he

C. did they

D. didn't they

6. Although he loved his country, …………………… most of his life abroad.

A. but spent

B. but he spent

C. he spent

D. so he spent

7.  Many students aren't keen……….. their study at school.

A. about

B. for

C. with

D. on

8. She hasn't written to me…………… we met last time.

A. before

B. since

C. ago

D. for

9. You can rely…………Jack. He always keeps his promise.

A. in

B. for 

C. on

D. with

10. We didn’t go camping yesterday _________ it rained heavily. 

    A. because B. although               C. despite     D. In spite of

2. Use used to or didn’t use to with the verbs from the box to complete the sentences.

be

kill

transport

dye

1. In the countryside in Viet Nam, families ……………………… extended, i.e. three or more generations lived together in the same house.

2. The farmers in my home village …………………………….. rice home on trucks.

 

 


They used buff alo-driven carts.

3. In many places in the world, people ………………… cloth with natural materials. 4. Tuberculosis – TB – ……………………… a lot of people. It was a fatal disease.

 

 

III. WRITING

1. Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences.

Example: Ngoc / usually / play / badminton / Sunday.

Answer:  Ngoc usually plays badminton on Sundays.

1. People / know / Ha Long Bay / recognise / UNESCO.

……………………………………………………………………………………….

2. Temple of Literature / be / first / destination / schedule.

……………………………………………………………………………………….

3. They / think / visit / Mai Chau / this / time / year / be / best.

……………………………………………………………………………………….

4. People / believe / visit / Huong Pagoda / bring / luck.

……………………………………………………………………………………….

  1. Rewrite each sentence so that it contains the phrasal verb in brackets.

You may have to change the form of the verb.

  1. I don’t remember exactly when my parents started this workshop.

(set up) ……………………………………………………………………………….

2. We have to try harder so that our handicrafts can stay equal with theirs. (keep up with) ………………………………………………………………………………….

The end

 

 


ĐÁP ÁN VÀ THANG ĐIỂM

I. LISTENING ( 10 câu x 0,2 = 2,0 điểm)

1. Listen to a telephone conversation between two friends about their trip to a craft village. Fill each of the gaps in the notes with no more than TWO words or a number. You will listen TWICE.

1. District

2. 30

3. conical hats

4. car

5. 7 a.m

2. Listen to a conversation between a journalist and Kate. Fill each of the gaps with no more than two words. You will listen TWICE.

1. 2015

2. reliable

3. festivals

4. weather

5. opportunities

II. READING ( 10 câu x 0,2 = 2 điểm )

1. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question.

1. A

2. B

3. B

4. C

5. C

2. Read the following passage. Match the paragraphs with the headings.

1. C

2. D

3. E

4. A

5. B

III. LANGUAGE FOCUS AND VOCABULARY

1. Choose the best option to complete the sentence. (  10 câu x 0,2 = 2 điểm )

  1. D
  1. D
  1. A
  1. B
  1. D

6. B

7. D

8. B

9. C

10. A

2. Use used to or didn’t use to with the verbs from the box to complete the sentences. ( 4 câu x 0,25 = 1 điểm )

1. used to be   2. didn’t use to transport    

3. used to dye   4. used to kill

IV. WRITING

  1. Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences.

( 4 câu x 0,5 = 2 điểm )

1. People know that Ha Long Bay is recognised by UNESCO.

2. Temple of Literature is the first destination in my schedule.


3. They think that visiting Mai Chau at this time of the year is the best.

4. People believe that visiting Huong Pagoda will bring them luck.

2. Rewrite each sentence so that it contains the phrasal verb in brackets.

You may have to change the form of the verb. ( 2 câu x 0,5 = 1,0 điểm )

1. I don’t remember exactly when my parents set up this workshop.

2. We have to try harder so that our handicrafts can keep up with theirs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PHÒNG GD&ĐT HÒA AN

Full name: ……………………………

Class : 9

ĐỀ THI HỌC KỲ 1

NĂM HỌC 2017 - 2018

MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 9 THÍ ĐIỂM

Thời gian: 60’

Điểm

Lời phê của giáo viên

 

 

 

 

 

 

I. LISTENING

1. Listen to a telephone conversation between two friends about their trip to a craft village. Fill each of the gaps in the notes with no more than TWO words or a number. You will listen TWICE.

A trip to Chuông Village
Famous for making conical hats
Location: Phương Trung Commune, Thanh Oai (1) ……………………………..
Distance: (2) ……………………………… kilometres from Ha Noi centre
Activities: learning to make (3) ……………………….; going around the village
Means of transport: by (4) ……………………………………
Date: (5) ………………………….., Sunday


 

 

 

 

 

2. Listen to a conversation between a journalist and Kate. Fill each of the gaps with no more than two words. You will listen TWICE.

Kate is living in Melbourne. She feels proud when it became the most liveable city in (1) …………………. According to her, there are many recreational facilities, and the transport system is very (2) …………………………….. There are also many cultural (3) ………………………………….. in a year, which makes her feel great. However, Kate doesn’t like the (4) ………………….………….. because it is so changeable and may become extreme. Kate suggests young people stay in Melbourne because of its


educational (5) ……………………………………. and fantastic nightlife.

II. READING

  1. Complete the text with the most suitable form of the adjectives in brackets. Add the where necessary.

London is one of (1. large) ………………… cities in the world. Its population is a lot (2. small) ……………………………………. than Tokyo or Shanghai, but it is by far (3. popular) …………………… tourist destination. London is probably most famous for its museums, galleries, palaces, and other sights, but it also includes a (4. wide) …………………………… range of peoples, cultures, and religions than many other places. People used to say that it was (5. dirty) ………… city too, but it is now much (6. clean) …………………… than it was. To the surprise of many people, it now has some of (7. good) ……………………. restaurants in Europe too. For some people, this makes London (8. exciting) …………………………… city in Europe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III. LANGUAGE FOCUS AND VOCABULARY

  1. Choose the best option to complete the sentence.
  1. She speaks English as …………as I do.

A. good

B. better

C very good

D. well

  1. I knew they were talking about me……… they stopped when I entered the room.

A. because

B. so that

C. despite

D. therefore

3. The  librarian told us not…… reference books out of the library.

A. to take

B. taking

C. take

D. took

4. When I came to visit her last night, she …..a bath.

A. had

B. was having

C. were having

D. is having

5. Nobody liked the film,…………….?

A. does he

B. doesn't he

C. did they

D. didn't they

6. Although he loved his country, …………………… most of his life abroad.

A. but spent

B. but he spent

C. he spent

D. so he spent

 

 


7.  Many students aren't keen……….. their study at school.

A. about

B. for

C. with

D. on

8. She hasn't written to me…………… we met last time.

A. before

B. since

C. ago

D. for

  1. Which city is the oldest?

A. Ha Noi

B. Hue

C. Can Tho

D. Cao Bang

  1. Which city is in Oceania?

A. Baghdad

B. Amsterdam

C. Canberra

D. Bangkok

 

 

  1. Complete the sentences using the correct passive form of the verbs in brackets. The first one has been completed for you.

Example: (know) It is known that Ha Long Bay was recognised as a World Heritage Site by UNESCO in 1994.

1. (believe) ……………………………….. the best time to visit the complex of Hue Monuments is in April.

2. (report) ……………………………………….. thousands of visitors come to enjoy breathtaking views of Ha Long Bay every year.

3. (claim) ………………………………… Phong Nha – Ke Bang can be compared to a huge geological museum.

4. (understand) …………………………………. Binh Dai Fortress was designed to control movement on the Perfumed River.

 5. (expect) …………………………………… the government will have measures to protect and preserve our man-made

III. WRITING

1. Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences.

Example: Ngoc / usually / play / badminton / Sunday.

Answer:  Ngoc usually plays badminton on Sundays.

1. People / know / Ha Long Bay / recognise / UNESCO.


……………………………………………………………………………………….

2. Temple of Literature / be / first / destination / schedule.

……………………………………………………………………………………….

3. They / think / visit / Mai Chau / this / time / year / be / best.

……………………………………………………………………………………….

4. People / believe / visit / Huong Pagoda / bring / luck.

……………………………………………………………………………………….

  1. Rewrite each sentence so that it has a similar meaning and contains the word in capitals.
  1. Don’t leave the lights on when you leave the classroom. ( OFF )

………………………………………………………………………………………...

  1. Mai spent her childhood in a small town in the south. ( UP )

………………………………………………………………………………………..

The end

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Đây là bản xem thử online, xin hãy chọn download miễn phí bên dưới để xem bản đẹp dạng .doc

đề thi đề thi học kì 1 Tiếng Anh 9 thí điểm, Tiếng Anh 9. . https://nslide.com/de-thi/de-thi-hoc-ki-1-tieng-anh-9-thi-diem.tmtx0q.html