ĐỀ THI MẪU VÀO LỚP 10

đề thi Tiếng Anh 9
  Đánh giá    Viết đánh giá
 1068       1      0
Phí: Tải Miễn phí - Download FREE
Mã tài liệu
e3fu0q
Danh mục
Thư viện Đề thi & Kiểm tra
Thể loại
Ngày đăng
5/31/2017 12:29:41 PM
Loại file
doc
Dung lượng
0.05 M
Lần xem
1
Lần tải
1068
File đã kiểm duyệt an toàn

Name: ……………………… THE GRADE 10 ENGLISH ENTRANCE EXAMINATION TEST YOURSELF 1 I. Put out the word whose underlined is pronounced differently from the rest. 1. A. mention B. question C. collection D. infor,xem chi tiết và tải về Đề thi ĐỀ THI MẪU VÀO LỚP 10, Đề Thi Tiếng Anh 9 , Đề thi ĐỀ THI MẪU VÀO LỚP 10, doc, 1 trang, 0.05 M, Tiếng Anh 9 chia sẽ bởi Quỳnh Võ Duy đã có 1068 download

 
LINK DOWNLOAD

DE-THI-MAU-VAO-LoP-10.doc[0.05 M]

File đã kiểm duyệt
     Báo vi phạm bản quyền
Pass giải nén (Nếu có):
nslide.com
DOWNLOAD
(Miễn phí)

Đây là đoạn mẫu , hãy download về để xem đầy đủ, hoàn toàn miễn phí 100%

Name: ………………………
THE GRADE 10 ENGLISH ENTRANCE EXAMINATION
TEST YOURSELF 1
I. Put out the word whose underlined is pronounced differently from the rest.
1. A. mention B. question C. collection D. information
2. A. enough B. rough C. though D. laugh
3. A. stays B. plays C. bays D. says
4. A. occu
ed B. destroyed C. separated D. warned
II. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentences.
5. They suggested that energy-saving bulbs …………………… .
A. should use B. should be used C. will use D. will be used
6. Mary has never gone to Vietnam, ………………?
A. hasn’t she B. doesn’t she C. does she D. has she
7. The air is …………………polluted by exhaust fume from cars.
A. seriously B. carelessly C. ultimately D. politely
8. Scientists are……………an effective way to reduce energy comsumption.
A. looking after B. looking up C. looking for D. looking at
9. My friends gave me a surprise party, …………….was good of them.
A. that B. this C. which D. what
10. He has been a doctor……………..he was twenty-five years old.
A. about B. for C. since D. at
11. The tourists spent nearly half an hour…………….photos of the pagoda.
A. taking B. to take C. to catch D. catching
12. Today young generation is still fond……………..wearing jeans.
A. about B. of C. with D. on
13. It is very cold these days. I wish the temperature……………………higher.
A. is B. will be C. were D. to be
14. The students never understand you, ……………………..?
A. do they B. don’t they C. did they D. didn’t they
15. The mechanic had three tyres …………………on my car.
A. check B. checking C. to check D. checked
16. I want- to go a
oad now. But I don’t have money. I wish I ………. A lot of money.
A. would have B. had C. had had D. have had
17. -Mai: You look very nice in your new dress, Lan.
- Lan: ………………………
A. Thanks. It’s very nice of you to say so. B. You can say that again.
C. I’d rather not. D. It’s up to you.
18. The Internet has…………developed and become part of our everyday life.
A. increased B. increasing C. increasingly D. increasedly
19. - Lan: I suggest we go on a picnic on the hill near the waterfall.
- Nga: ……………………
A. It’s a nice day! B. Have a nice trip
C. Great idea. D. Congratulations!
20. Neither Susan or her friends …………. available today.
A. is B. are C. being D. was
21. There are…………………….saving methods and inventions to use solar energy.
A. energized B. energetic C. energize D. energetics
22. Schoolboys are playing at the yard and they stopped ………. a large truck passing.
A. watch B. watching C. to watch D. watchs
23. Last night, my friends saw me………………at the airport.
A. of B. out C. after D. off
24. He …………………..many interesting places in the last few years.
A. visited B. is visiting C. has visited D. to visit
III. Read this paragraph carefully and answer the questions by filling NO MORE THAN 3 WORDS for each blank.
Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school. Others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on telivision, in the office or among their friends. Most people must work hard to learn English.
Why do all these people learn English? It’s not difficult to anwer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.
25. In the line 2 of the second part, who does the word “it” refer to? ….………………
26. Where do many boys and girls learn English? …………………………………….
27. What do adults learn English for? ………………………………………………….
28. What do some people want to read in English? …………………………………….
IV. Fill in

 


Name: ………………………

THE GRADE 10 ENGLISH ENTRANCE EXAMINATION

TEST YOURSELF 1

 

I. Put out the word whose underlined is pronounced differently from the rest.

1. A. mention                    B. question                    C. collection               D. information

2. A. enough                     B. rough                         C. though                   D. laugh

3. A. stays                         B. plays                         C. bays                       D. says

4. A. occurred                   B. destroyed                  C. separated               D. warned

II. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that  best fits the blank space in each sentences.

5. They suggested that energy-saving bulbs …………………… .

A. should use            B. should be used            C. will use             D. will be used

6. Mary has never gone to Vietnam, ………………?

A. hasn’t she            B. doesn’t she                   C. does she            D. has she

7. The air is …………………polluted by exhaust fume from cars.

A. seriously              B. carelessly                     C. ultimately          D. politely

8. Scientists are……………an effective way to reduce energy comsumption.

A. looking after          B. looking up                C. looking for          D. looking at

9. My friends gave me a surprise party, …………….was good of them.

A. that                       B. this                              C. which                  D. what

10. He has been a doctor……………..he was twenty-five years old.

A. about                     B. for                              C. since                    D. at

11. The tourists spent nearly half an hour…………….photos of the pagoda.

A. taking                   B. to take                         C. to catch                D. catching

12. Today young generation is still fond……………..wearing jeans.

A. about                   B. of                                   C. with                      D. on

13. It is very cold these days. I wish the temperature……………………higher.

A. is                         B. will be                         C. were                      D. to be

14. The students never understand you, ……………………..?

A. do they               B. don’t they                       C. did they              D. didn’t they

15. The mechanic had three tyres …………………on my car.

A. check                 B. checking                        C. to check                D. checked

16. I want- to go abroad now. But I don’t have money. I wish I ………. A lot of money.

A. would have                    B. had                C. had had                 D. have had

17. -Mai: You look very nice in your new dress, Lan.

      - Lan: ………………………

A. Thanks. It’s very nice of you to say so.                 B. You can say that again.

C. I’d rather not.                                                         D. It’s up to you.

18. The Internet has…………developed and become part  of our everyday life.

A. increased               B. increasing               C. increasingly            D. increasedly

19. - Lan: I suggest we go on a picnic on the hill near the waterfall.

      - Nga: ……………………

A. It’s a nice day!                                            B. Have a nice trip     

C. Great idea.                                                  D. Congratulations!

20. Neither Susan or her friends …………. available today.

A. is                         B. are                    C. being                  D. was

21. There are…………………….saving methods and inventions to use solar energy.

A. energized            B. energetic           C. energize              D. energetics

 

THE GRADE 10 ENGLISH ENTRANCE EXAMINATION        - 1 -           VO DUY QUYNH


22. Schoolboys are playing at the yard and they stopped ………. a large truck passing.

A. watch                  B. watching           C. to watch             D. watchs

23. Last night, my friends saw me………………at the airport.

A. of                        B. out                       C. after                   D. off

24. He …………………..many interesting places in the last few years.

A. visited                B. is visiting            C. has visited           D. to visit

III. Read this paragraph carefully and answer the questions by filling NO MORE THAN 3 WORDS for each blank.

Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school. Others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on telivision, in the office or among their friends. Most people must work hard to learn English.

 Why do all these people learn English? It’s not difficult to anwer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often  learn English for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.

25. In the line 2 of the second part, who does the word “it” refer to? ….………………

26. Where do many boys and girls learn English?  …………………………………….

27. What do adults learn English for?  ………………………………………………….

28. What do some people want to read in English? …………………………………….

IV. Fill in each blank with one suitable word.

 Energy is one of the problems that many people are interested in. It is not an unfamiliar word. It is heard, said, discussed day after day. It is close to everyone’s (29)____________ life. You turn on the lamp and it is energy that gives you light. You turn on a TV and it is energy that gives you pictures and sound. You ride a motorcycle and it is energy that gives you movement. You (30)__________ your meals and it is energy that gives you heat to boil rice.

      The problem is that the demand for energy is rising and that the price of energy is getting (31)__________ and higher. The supply of energy on earth is limited. It cannot provide us all forever. The shortage of energy in the future is inevitable. Therefore, (32)__________ energy is a must if we want to continue to live in a safe and sound world.

V. Rewrite these following sentences so that the meanings tay the same as the one given.

33. They discovered gold in the nineteenth century.

Gold………………………………………………………………………………….

34. “Don’t forget to finish your home assignment before going out.” my mother said.

My mother reminded………………………………………………………………………

35. What a pity! You aren’t here with us now.

I wish…………………………………………………………………………………

36. I had no sooner switched on the dishwasher then it broke down.

No sooner……………………………………………………………………………

VI. Complete these sentences with the words and phrases provided.

37. The house/ too expensive/ us/ buy/ now.

………………………………………………………………………………………….

38. I/ suggest/ she/ turn off/ lights/ before/ go to bed.

………………………………………………………………………………………….

39. The books/ written/ Nguyen Nhat Anh/ attracted/ almost everybody.

………………………………………………………………………………………….

40. If  Peter/ have/ time/ tomorrow,/ he / go shopping/ you.

………………………………………………………………………………………….

 

THE GRADE 10 ENGLISH ENTRANCE EXAMINATION        - 1 -           VO DUY QUYNH


 

ANSWER KEYS

 

I. Put out the word whose underlined is pronounced differently from the rest.

 

1.B  /ˈkwestʃən/

2. C  /ðoʊ/

3. D /sez/

4. C./ˈsepəreɪtɪd/

 

 

II. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that  best fits the blank space in each sentences.

 

5.B

6. D

7. A

8. C

9. C

10. C

11. A

12. B

13. C

14. A

15. D

16. B

17. A

18. C

19. C

20. B

21. B

22. C

23. D

24. C

 

III. Read this paragraph carefully and answer the questions by filling NO MORE THAN 3 WORDS for each blank.

 

25. English

26. at school

27. their work

28. newspapers or magazines

 

IV. Fill in each blank with one suitable word.

 

29. daily

30. cook/ prepare

31. higher

32. saving

 

V. Rewrite these following sentences so that the meanings tay the same as the one given.

33. Gold was discovered in nineteenth century.

34. My mother reminded me to finish my home assignment before going out.

35. I wish you were her with us now.

36. No sooner had I switched on the dishwasher than it broke down.

 

VI. Complete these sentences with the words and phrases provided.

 

37. The house is too expensive for us to buy now.

38. I suggest that she should turn off the lights before going to bed.

39. The book written by Nguyen Nhat Anh, are attracted to almost everybody.

40. If Peter has time tomorrow, he will go shopping with you.

 

 

 

 

 

 

THE GRADE 10 ENGLISH ENTRANCE EXAMINATION        - 1 -           VO DUY QUYNH

Hiển thị flash toàn màn hình Xem toàn màn hình

Thu nhỏ màn hình

Nguồn:

 
HƯỚNG DẪN DOWNLOAD đề thi này

Để tải về ĐỀ THI MẪU VÀO LỚP 10
Bước 1:Tại trang tài liệu chi tiết nslide bạn muốn tải, click vào nút Download màu xanh lá cây ở phía trên.
Bước 2: Tại liên kết tải về, bạn chọn liên kết để tải File về máy tính. Tại đây sẽ có lựa chọn tải File được lưu trên nslide.com
Bước 3: Một thông báo xuất hiện ở phía cuối trình duyệt, hỏi bạn muốn lưu . - Nếu click vào Save, file sẽ được lưu về máy (Quá trình tải file nhanh hay chậm phụ thuộc vào đường truyền internet, dung lượng file bạn muốn tải)
Có nhiều phần mềm hỗ trợ việc download file về máy tính với tốc độ tải file nhanh như: Internet Download Manager (IDM), Free Download Manager, ... Tùy vào sở thích của từng người mà người dùng chọn lựa phần mềm hỗ trợ download cho máy tính của mình

BÀI TIẾP THEO

BÀI MỚI ĐĂNG

BÀI HAY XEM NHIỀU