đề thi tốt nghiệp

đề thi Family and Friends 5
  Đánh giá    Viết đánh giá
 21       1      0
Phí: Tải Miễn phí - Download FREE
Mã tài liệu
1drx0q
Danh mục
Thư viện Đề thi & Kiểm tra
Thể loại
Ngày đăng
12/12/2017 4:46:57 PM
Loại file
doc
Dung lượng
0.10 M
Lần xem
1
Lần tải
21
File đã kiểm duyệt an toàn

ĐỀ THI THỬ THQG - NĂM HỌC 2015 - 2016 MÔN: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề)   Mã đề thi 01  Họ, tên thí sinh:....................................................,xem chi tiết và tải về Đề thi đề thi tốt nghiệp, Đề Thi Family And Friends 5 , Đề thi đề thi tốt nghiệp, doc, 1 trang, 0.10 M, Family and Friends 5 chia sẽ bởi nguyễn lan đã có 21 download

 
LINK DOWNLOAD

de-thi-tot-nghiep.doc[0.10 M]

File đã kiểm duyệt
     Báo vi phạm bản quyền
Pass giải nén (Nếu có):
nslide.com
DOWNLOAD
(Miễn phí)

Đây là đoạn mẫu , hãy download về để xem đầy đủ, hoàn toàn miễn phí 100%


ĐỀ THI THỬ THQG - NĂM HỌC 2015 - 2016
MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề)


Mã đề thi 01

Họ, tên thí sinh:..........................................................................
Số báo danh:...............................................................................
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1: A. Hand B. Bank C. Sand D. Band
Question 2: A. Cooks B. Loves C. Joins D. Spends
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
Question 3: A. Investigate B. Aborigine C. Convenient D. Superviso
Question 4: A. Determine B. Diversity C. Occupation D. Miraculous
Question 5: A. Suitable B. Eliminate C. Accent D. Cultural
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the co
ect answer to each of the following questions.
Question 6: Okay, I …………… the popcorn if you buy the drinks.
A. will buy B. buy C. would buy D. bought
Question 7: ...................... flowers are usually made of plastic or silk.
A. Unreal B. False C. Artificial D. Untrue
Question 8: Computers are said to be ……….…… for the development of mankind.
A. here today, gone tomo
ow B. here and there C. here to stay D. neither here nor there
Question 9: If only the Prime Minister ........his arts policy would lose him the election.
A. had known B. knows C. was knowing D. could have knowing
Question 10: How can the boss act ……………… nothing had happened?
A. therefore B. so C. if D. as though
Question 11: I don’t remember ………….. of your decision to change our vocation plan.
A. to tell B. being told C. telling D. to be told
Question 12: Last year Matt earned …………. his
other, who had a better position.
A. twice as much as B. twice more than C. twice as more as D. twice as many as
Question 13: Most people prefer flying ………….. going by the sea because it’s too much faster.
A. over B. than C. from D. to
Question 14: We have a party tonight and Daisy is wo
ied about ……………. .
A. what to wear B. which wearing C. these wearing D. that she wearing
Question 15: Paul was .... of himself for having stolen money from his mother.
A. shy B. ashamed C. timid D. emba
assed
Question 16: While studying, he was financially dependent …………….. his parents.
A. of B. to C. from D. on.
Question 17: Mr. Pike …………. English at our school for 20 years before he retired last year.
A. had been teaching B. has been teaching C. was teaching D. is teaching
Question 18: Don`t wo
y about trying to catch last train home, as we can easily ……you up for the night.
A. keep B. put C. take D. set
Question 19: This is valuable ................ chair which dates back to the eighteeth century.
A. traditional B. old-fashioned C. antique D. ancient
Question 20: Come with me. I’m seeing “The killer” tomo
ow. ……………….
A.  Do you? B.  Shall you? C. Are you? D. Will you?
Question 21: It is a ……………………… .
A. polyester sleeping blue bag B. blue sleeping polyester bag
C. blue polyester sleeping bag D. sleeping blue polyester bag
Question 22: It is essential that every student ………….. to learn English at university.
A. had B. have C. has D. to have
Question 23: James: “How about a game of cards?” - Susan: “……………………….”
A. Good idea. B. I’m afraid I do.
C. No, it’s interesting, isn’t it? D. So
y, I don’t like.
Question 24: Tom: “How did you get here?” - John: “………………..”
A. The train is so crowded. B. I came here last night.
C. I came here by train. D. Is it far from here?
Mark the letter A, B, C or D on your

 


 

ĐỀ THI THỬ THQG - NĂM HỌC 2015 - 2016

MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề)

 

 

Mã đề thi 01

Họ, tên thí sinh:..........................................................................

Số báo danh:...............................................................................

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question  1: A. Hand   B. Bank            C. Sand D. Band

Question  2: A. Cooks  B. Loves  C. Joins   D. Spends

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question  3: A. Investigate B. Aborigine C. Convenient D. Supervisor

Question  4: A. Determine B. Diversity C. Occupation D. Miraculous

Question  5: A. Suitable B. Eliminate C. Accent D. Cultural

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question  6: Okay, I …………… the popcorn if you buy the drinks.

A. will buy B. buy C. would buy D. bought

Question  7: ...................... flowers are usually made of plastic or silk.

A. Unreal B. False C. Artificial D. Untrue

Question  8: Computers are said to be ……….…… for the development of mankind.

A. here today, gone tomorrow   B. here and there   C. here to stay     D. neither here nor there

Question  9: If only the Prime Minister ........his arts policy would lose him the election.

A. had known      B. knows      C. was knowing    D. could have knowing

Question  10: How can the boss act ……………… nothing had happened?

A. therefore B. so C. if D. as though

Question  11: I don’t remember ………….. of your decision to change our vocation plan.

A. to tell B. being told C. telling D. to be told

Question  12: Last year Matt earned …………. his brother, who had a better position.

A. twice as much as B. twice more than C. twice as more as D. twice as many as

Question  13: Most people prefer flying ………….. going by the sea because it’s too much faster.

A. over B. than C. from D. to

Question  14: We have a party tonight and Daisy is worried about ……………. .

A. what to wear B. which wearing C. these wearing D. that she wearing

Question  15: Paul was .... of himself for having stolen money from his mother.

A. shy B. ashamed C. timid D. embarrassed

1

 


Question  16: While studying, he was financially dependent …………….. his parents.

A. of B. to C. from D. on.

Question  17: Mr. Pike …………. English at our school for 20 years before he retired last year.

A. had been teaching B. has been teaching C. was teaching D. is teaching

Question  18: Don't worry about trying to catch last train home, as we can easily ……you up for the night.

A. keep B. put C. take D. set

Question  19: This is valuable ................ chair which dates back to the eighteeth century.

A. traditional B. old-fashioned C. antique D. ancient

Question  20: Come with me. I’m seeing “The killer” tomorrow. ……………….

A.  Do you? B.  Shall you? C. Are you? D. Will you?

Question  21: It is a ……………………… .

A. polyester sleeping blue bag B. blue sleeping polyester bag

C. blue polyester sleeping bag D. sleeping blue polyester bag

Question  22: It is essential that every student ………….. to learn English at university.

A. had B. have C. has D. to have

Question  23: James: “How about a game of cards?”   -   Susan: “……………………….”

A. Good idea.     B. I’m afraid I do.    

C. No, it’s interesting, isn’t it?    D. Sorry, I don’t like.

Question  24: Tom: “How did you get here?”   -   John: “………………..”

A. The train is so crowded.  B. I came here last night. 

C. I came here by train.   D. Is it far from here?

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 25:  It was inevitable that the smaller company should merge with the larger. 

A. urgent   B. unavoidable C. important  D. necessary

Question 26: Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness.

A. shine   B. record  C. categorize  D. diversify

Question 27: S. Mayo Hospital in New Orleans was so named in recognition of Dr. Mayo’s outstanding  humanitarianism. 
      A. exhaustive  B. charitable  C. remarkable  D. widespread

Question 28: The weather is horrible at the moment, isn’t it? I hope it clears up later.

             A. becomes brighter       B. shines                C. is not cloudy           D. clean

Question 29:. There used to be a shop at the end of the street but it went out of business a year ago.

             A. closed up                  B. closed                  C. closed down            D. closed into

In these sentences, each one has four underlined words or phrases marked A, B, C, and D. Choose the one word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct.

Question  30: Students suppose to read all the questions carefully and find out the answers to them.                     

                                       A                            B                                      C                            D

Question  31: It was suggested that Pedro studies the material more thoroughly before attempting to pass the exam.                                                               A                            B                                       C               D           

1

 


Question  32: My father used to give me a good advice whenever I had a problem

                                                   A                  B                   C                      D

Question  33: Not until I was on my way to the airport that I realized I had left my passport at home.

                             A                    B                                       C                                                  D

Question  34: Each of the nurses report  to the operating room when his or her name  is called.

                               A                    B                                                                    C              D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The latest addiction to trap thousands of people is Internet, which has been (35) ............... for broken relationships, job losses, finacial ruin and even one suicide. Psychologists now recognize Internet Addiction Syndrome (IAS) as a new illness that could (36) ................... serious problems and ruin many lives. Special help groups have been set up to (37) .................. sufferers help and support.

IAS is similar to (38) ................... problems like gambling, smoking and drinking : addicts have dreams about Internet; they need to use it first thing in the morning; they (39) ............... to their partners about how much time they spend online; they (40) .................. they could cut down, but are unable to do so . A recent study found that many users spend up to 40 hours a week on the Internet; (41) .................... they felt guilty, they became depressed if they were (42) ................... to stop using it.

Almost anyone can be at risk. Some of the addicts are teenagers who are already hooked on computer games and who (43) .................... it very difficult to resist the games on the Internet. Surprisingly, however, psychologists (44) .................. that most victims are middle-aged housewives who have never used a computer before.

Question  35: A. accused B. mistaken C. blamed D. faulted

Question  36: A. take B. cause C. affect D. lead

Question  37: A. recommend B. offer C. suggest D. advise

Question  38: A. others B. another C. the other D. other

Question  39: A. lie B. cheat C. deceive D. betray

Question  40: A. rather B. want C. prefer D. wish

Question  41: A. unless B. without C. although D. despite

Question  42: A. made B. allowed C. let D. had

Question  43: A. have B. find C. feel D. say

Question  44: A. say B. tell C. object D. promise

Read the following passage carefully and then choose the best answer to  each question.

Butterflies are among the most extensively studied insects - an estimated 90 percent of the world's species have scientific names. As a consequence, they are perhaps the best group of insects for  examining  patterns  of  terrestrial  biotic  diversity  and distribution.  Butterflies  also  have  a favorable  image with  the  general  public. Hence,  they  are  an  excellent  group  for  communicating  information on science and conservation issues such as diversity. 

Perhaps  the aspect of butterfly diversity  that has  received  the most attention over  the past  century is the striking difference in species richness between tropical and temperate regions.  

For example,  in 1875 one biologist pointed out  the diversity of butterflies  in  the Amazon  when  he mentioned  that  about  700  species were  found within  an  hour's walk, whereas  the  total number  found on  the British  islands did not  exceed 66,  and  the whole of Europe  supported only  321. This early comparison of tropical and temperate butterfly richness has been well confirmed.

A  general  theory  of  diversity  would  have  to  predict  not  only  this  difference  between temperate  and  tropical  zones,  but  also  patterns within  each  region,  and  how  these  patterns  vary among  different  animal  and  plant  groups. However,  for  butterflies,  variation  of  species richness within  temperate  or  tropical  regions,  rather  man  between  them,  is poorly  understood.  Indeed, comparisons  of  numbers  of  species  among  the Amazon  basin, 

1

 


tropical Asia,  and Africa  are  still mostly "personal communication" citations, even for vertebrates, In other words, unlike comparison between temperate and tropical areas, these patterns are still in the documentation phase.

In  documenting geographical  variation  in  butterfly  diversity,  some  arbitrary,  practical decisions are made. Diversity,  number  of  species,  and  species  richness  are  used synonymously; little is known about the evenness of butterfly distribution. The New World butterflies make up the preponderance of examples because they are the most familiar species. It is hoped that by focusing on them, the errors generated by imperfect and incomplete taxonomy will be minimized.

Question  45:  Which aspect of butterflies does the passage mainly discuss?

A. Their adaptation to different habitats B. Their names

C. Their physical characteristics D. Their variety

Question  46:  The word consequence in the passage is closest in meaning to "………….".

A. explanation B. result C. analysis D. requirement

Question  47:  Butterflies  are  a  good  example  for  communicating  information about  conservation  issues because they …………… .

A. are found mainly in temperate climates B. have been given scientific names

C. are simple in structure D. are viewed positively by people

Question  48:  The word striking in the passage is closest in meaning to "……………..".

A. successful B. noticeable C. confusing D. physical

Question  49:  The word exceed in the passage is closest in meaning to "……………".

A. come close to B. locate C. go beyond D. allow

Question  50:  All  of  the  followings  are mentioned as  being  important parts of a general  theory  of  diversity EXCEPT ……………….. .

A. migration among temperate and tropical zones

B. variation of patterns of distribution of species among different animals and plants

C. differences between temperate and tropical zones

D. patterns of distribution of species in each region

Question  51:  The author mentions tropical Asia  in the passage as an example of a location where ……….

A. butterflies are affected by human populations

B. documenting plant species is more difficult than documenting butterfly species

C. butterfly behavior varies with climate

D. a general theory of butterfly diversity has not yet been firmly established

Question  52:  Which of the following is NOT well understood by biologists?

A. Differences in species richness between temperate and tropical regions

B. Comparisons of behavior patterns of butterflies and certain animal groups

C. European butterfly habitats

D. Differences in species richness within a temperate or a tropical region

Question  53:  The idea "little is known about the evenness of butterfly distribution" is that ………… .

A. we know about butterfly evenness distribution to some extent

B. we don't know anything about butterfly evenness distribution

C. there are many other things that we don't know about butterfly evenness distribution

1

 


D. we know much about butterfly evenness distribution

Question  54:  The word generated in the passage is closest in meaning to "……………".

A. caused B. assisted C. estimated D. requested

Read the following passage carefully and then choose the best answer to  each question.

During the seventeenth and eighteenth centuries, almost nothing was written about the contributions of women during the colonial period and the early history of the newly formed  United States. Lacking the right to vote and absent from the seats of power, women were not considered an important force in history. Anne Bradstreet wrote some significant poetry in the seventeenth century, Mercy Otis Warren produced the best contemporary history of the American Revolution, and Abigail Adams penned important letters showing she exercised great political influence over her husband, John, the second President of the United States. But little or no notice was taken of these contributions. During these centuries, women remained invisible in history books.

Throughout the nineteenth century, this lack of visibility continued, despite the efforts of female authors writing about women. These writers, like most of their male counterparts, were amateur historians. Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources.

During the nineteenth century, however, certain feminists showed a keen sense of history by keeping records of activities in which women were engaged. National, regional, and local women’s organizations compiled accounts of their doings. Personal correspondence, newspaper clippings, and souvenirs were saved and stored. These sources from the core of the two greatest collections of women’s history in the United States one at the Elizabeth and Arthur Schlesinger Library at Radcliffe College, and the other the Sophia Smith Collection at Smith College. Such sources have provided valuable materials for later Generations of historians.

Despite the gathering of more information about ordinary women during the nineteenth Century, most of the writing about women conformed to the “great women” theory of History, just as much of mainstream American history concentrated on “great men.” To demonstrate that women were making significant contributions to American life, female authors singled out women leaders and wrote biographies, or else important women produced their autobiographies. Most of these leaders were involved in public life as reformers, activists working for women’s right to vote, or authors, and were not representative at all of the great of ordinary woman. The lives of ordinary people continued, generally, to be untold in the American histories being published.

Question 55:  What does the passage mainly discuss?

A. The role of literature in early American histories

B. The place of American women in written histories

C. The keen sense of history shown by  American women

D.The “great women” approach to history used by American historians

Question 56: The word “contemporary” in the 1st paragraph means that the history was

A. informative B. thoughtful  C. written at that time      D. faultfinding

Question 57:  In the first paragraph, Bradstreet, Warren, and Adams are mentioned to show that ________

A. a woman’s status was changed by marriage

B. even the contributions of outstanding women were ignored

C. only three women were able to get their writing published

D. poetry produced by women was more readily accepted than other writing by women

Question 58:  The word “celebratory” in the 2nd paragraph means that the writings referred to ________

A. related to parties B. religious C. serious D. full of praise

Question 59:  The word “they” in the 2nd paragraph refers to________

A. efforts B. authors C. counterparts D. sources

1

 


Question 60: In the 2nd paragraph, what weakness in nineteenth-century histories does the author point out?

A. They put too much emphasis on daily activities

B. They left out discussion of the influence of money on politics.

C. The sources of the information they were based on were not necessarily accurate.

D. They were printed on poor-quality paper.

Question 61:  On the basis of information in the third paragraph, which of the following would most likely have been collected by nineteenth-century feminist organizations?

A. Newspaper accounts of presidential election results

B. Biographies of John Adams

C. Letters from a mother to a daughter advising her how to handle a family problem

D. Books about famous graduates of the country’s first college

Question 62: What use was made of the nineteenth-century women’s history materials in the Schlesinger Library and the Sophia Smith Collection?

A. They were combined and published in a multivolume encyclopedia

B. They formed the basis of college courses in the nineteenth century.

C. They provided valuable information for twentieth- century historical researchers.

D. They were shared among women’s colleges throughout the United States.

Question 63: In the last paragraph, the author mentions all of the following as possible roles of nineteenth-century “great women” EXCEPT ________

A. authors  B. reformers 

C. activists for women’s rights D. politicians

Question 64:  The word “representative” in the last paragraph is closest in meaning to _________

A. typical B. satisfied  C. supportive D. distinctive

WRITING

Part I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.

Question 65:  This is my first game of water-polo.     

> I have ............................................................................................................................... .

Question 66: “What time does the film start, Peter?” 

> I asked ............................................................................................................................... .

Question 67: Smith Ltd are supplying our company with furniture.

> Our company ............................................................................................................................... .

Question 68: I didn't have an umbrella with me and so I got wet.

> I wouldn't ............................................................................................................................... .

Question 69: It was a mistake for you to buy that car.  

> You shouldn’t ............................................................................................................................... .

Part II. In about 140 words, write a paragraph about one of the parties you have ever attended.

 

 

----------- The End ----------

1

 


ĐÁP ÁN ĐỀ 01

PHẦN TRẮC NGHIỆM (8 điểm)

 

Câu hỏi

Đáp án

Câu hỏi

Đáp án

Câu hỏi

Đáp án

1

B

23

A

45

D

2

A

24

C

46

B

3

D

25

B

47

D

4

C

26

C

48

B

5

B

27

C

49

C

6

A

28

C

50

A

7

C

29

C

51

D

8

C

30

A

52

A

9

A

31

A

53

C

10

D

32

B

54

A

11

B

33

C

55

B

12

A

34

B

56

C

13

D

35

C

57

B

14

A

36

B

58

D

15

B

37

B

59

B

16

D

38

D

60

C

17

A

39

A

61

C

18

B

40

D

62

C

19

C

41

C

63

D

20

D

42

A

64

A

21

C

43

B

 

 

22

B

44

A

 

 

 

 

 

 

1

 


PHẦN VIT ( 2 điểm)

 

I. (0,5 đim)

Câu 65: I have never played water-polo before.

Câu 66: I asked Peter what time the film started.

Câu 67: Our company is being supplied with furniture by Smith Ltd.

Câu 68: I wouldn’t have got wet if I had had an umbrella with me.

Câu 69: You shouldn’t have bought that car.

 

II. (1.5 điểm)

 

Mô tả tiêu chí đánh giá

Điểm tối đa

1.

Bố cục

0.40

 

o Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc

o Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài

o Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận

 

2.

Phát triển ý

0.25

 

o Phát triển ý có trình tự logic

o Có dẫn chứng, ví dụ, … đủ để bảo vệ ý kiến của mình

 

3.

Sử dụng ngôn ngữ

0.30

 

o Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung

o Sử dụng ngôn từ đúng văn phong/ thể loại

o Sử dụng từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển

 

4.

Nội dung

0.30

 

o Đủ thuyết phục người đọc

o Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận

o Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với quy định 5%

 

5.

Ngữ pháp, dấu câu và chính tả

0.25

 

o Sử dụng đúng dấu câu

o Chính tả: Viết đúng chính tả

_ Lỗi chính tả gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi (trừ 1% điểm của bài viết)

_ Cùng một lỗi chính tả lặp lại chỉ tính là một lỗi

o Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp. (Lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị trừ 1% điểm bài viết.)

 

 

Tổng

1.5

 

1

 

Hiển thị flash toàn màn hình Xem toàn màn hình

Thu nhỏ màn hình

Nguồn:

 
HƯỚNG DẪN DOWNLOAD đề thi này

Để tải về đề thi tốt nghiệp
Bước 1:Tại trang tài liệu chi tiết nslide bạn muốn tải, click vào nút Download màu xanh lá cây ở phía trên.
Bước 2: Tại liên kết tải về, bạn chọn liên kết để tải File về máy tính. Tại đây sẽ có lựa chọn tải File được lưu trên nslide.com
Bước 3: Một thông báo xuất hiện ở phía cuối trình duyệt, hỏi bạn muốn lưu . - Nếu click vào Save, file sẽ được lưu về máy (Quá trình tải file nhanh hay chậm phụ thuộc vào đường truyền internet, dung lượng file bạn muốn tải)
Có nhiều phần mềm hỗ trợ việc download file về máy tính với tốc độ tải file nhanh như: Internet Download Manager (IDM), Free Download Manager, ... Tùy vào sở thích của từng người mà người dùng chọn lựa phần mềm hỗ trợ download cho máy tính của mình

đề thi tương tự

BÀI TIẾP THEO

BÀI MỚI ĐĂNG

BÀI HAY XEM NHIỀU

LIÊN QUAN