Đây là bản xem thử online, xin hãy chọn download miễn phí bên dưới để xem bản đẹp dạng .docx

 


BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

ĐỀ THI CHÍNH THỨC

(Đề thi có 06 trang)

KỲ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2017

Bài thi: NGOẠI NGỮ; Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

 

 

Họ, tên thí sinh: .........................................................................

Số báo danh: .............................................................................

Mã đề thi 401

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1.

A. teacher

B. lesson

C. action

D. police

Question 2.

A. importance

B. happiness

C. employment

D. relation

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3.

A. date

B. face

C. page

D. map

Question 4.

A. played

B. planned

C. cooked

D. lived

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 5. Liz is telling Andrew about her first novel.

Liz: "Guess what? My first novel has just been published." Andrew: "  "

A. It's my pleasure.

B. Congratulations!

C. Better luck next time!

D. It's very kind of you.

Question 6. Jenny and her teacher are meeting at the bus stop.

Jenny: "Good afternoon, Miss. How are you?" Teacher: "      . And you?"

A. I'm going home

B. I'm leaving now

C. I'm thirty years old

D. Fine, thank you

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 7. As a sociable boy, Jack enjoys spending his free time going out with friends.

 

A. mischievous

B. outgoing

C. caring

D. shy

Question 8. It's not a pleasant feeling to discover you've been taken for a ride by a close friend.

 

A. driven away

B. deceived deliberately

C. given a lift

D. treated with sincerity

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 9. Heavy rain makes driving on the road very difficult.

 

A. hard

B. easy

C. interesting

D. simple

Question 10. A series of programs have been broadcast to raise public awareness of healthy living.

 

A. experience

B. understanding

C. confidence

D. assistance

 


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11. It is not always easy to make a good       at the last minute.

 

A. decide

B. decision

C. decisive

D. decisively

Question 12. Mr Brown has kindly agreed to spare us some of his    time to answer our questions.

 

A. valuable

B. worthy

C. costly

D. beneficial

Question 13. More and more investors are pouring      money into food and beverage start-ups.

 

A. an

B. the

C. Ø

D. a

Question 14. A survey was       to study the effects of smoking on young adults.

 

A. commented

B. filled

C. conducted

D. carried

Question 15. The better the weather is,     .

 

A. the most crowded the beaches get

B. the most the beaches get crowded

C. the more crowded the beaches get

D. the more the beaches get crowded

Question 16. The book      you gave me is very interesting.

 

A. when

B. which

C. who

D. where

Question 17. The        of the  Internet  has  played an  important  part in  the development of communication.

A. research

B. occurrence

C. invention

D. display

Question 18. When the manager of our company retires, the deputy manager will    that position.

 

A. stand for

B. take over

C. catch on

D. hold on

Question 19. I      my old school teacher last week.

 

A. visited

B. visit

C. am visiting

D. have visited

Question 20. Paul has just sold his       car and intends to buy a new one.

 

A. black old Japanese

B. Japanese old black

C. old black Japanese

D. old Japanese black

Question 21. You       use your mobile phone during the test. It's against the rules.

 

A. mightn't

B. mustn't

C. oughtn't

D. needn't

Question 22. A university degree is considered to be a       for entry into most professions.

 

A. demand

B. requisite

C. claim

D. request

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27.

In the early twentieth century, an American woman named Emily Post wrote a book on etiquette. This book explained the proper behavior Americans should follow in many different social (23)               , from birthday parties to funerals. But in modern society, it is not simply to  know the proper rules for behavior in your own country. It is necessary for people (24)               work or travel abroad to understand the rules of etiquette in other cultures as well.

Cultural (25)       can be found in such simple processes as giving or receiving a  gift. In Western cultures, a gift can be given to the receiver with relatively little ceremony. When a gift is offered, the receiver usually takes the gift and expresses his or her thanks. (26)               , in some Asian countries, the act of gift-giving may appear confusing to Westerners. In Chinese culture, both the giver and receiver understand that the receiver will typically refuse to take the gift several times before he or she finally accepts it. In addition, to (27)               respect for the receiver, it is common in several Asian cultures to use both hands when offering a gift to another person.

(Source: Reading Advantage by Casey Malarcher)

 


Question 23.

A. positions

B. conditions

C. situations

D. locations

Question 24.

A. who

B. which

C. where

D. whose

Question 25.

A. differences

B. different

C. differently

D. differ

Question 26.

A. Moreover

B. Therefore

C. However

D. Otherwise

Question 27.

A. show

B. get

C. feel

D. take

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34.

Different cultures follow their own special customs when a child's baby teeth fall out. In Korea, for example, they have the custom of throwing lost teeth up on the roof of a house. According to tradition, a magpie will come and take the tooth. Later, the magpie will return with a new tooth for the child. In other Asian countries, such as Japan and Vietnam, children follow a similar tradition of throwing their lost teeth onto the roofs of houses.

Birds aren't the only animals thought to take lost teeth. In Mexico and Spain, tradition says a mouse takes a lost tooth and leaves some money. However, in Mongolia, dogs are responsible for taking teeth away. Dogs are highly respected in Mongolian culture and are considered guardian angels of the people. Tradition says that the new tooth will grow good and strong if the baby tooth is fed to a guardian angel. Accordingly, parents in Mongolia will put their child's lost tooth in a piece of meat and feed it to a dog.

The idea of giving lost teeth to an angel or fairy is also a tradition in the West. Many children in Western countries count on the Tooth Fairy to leave money or presents in exchange for a tooth. The exact origins of the Tooth Fairy are a mystery, although the story probably began in England or Ireland centuries ago. According to tradition, a child puts a lost tooth under his or her pillow before going to bed. In the wee hours, while the child is sleeping, the Tooth Fairy takes the tooth and leaves something else under the pillow. In France, the Tooth Fairy leaves a small gift. In the United States, however, the Tooth Fairy usually leaves money. These days, the rate is $1 to $5 per tooth, adding up to a lot of money from the Tooth Fairy!

(Source: Reading Challenge 2 by Casey Malarcher & Andrea Janzen)

Question 28. What is the passage mainly about?

 

A. Traditions concerning children's lost teeth

B. Presents for young children's lost teeth

C. Animals eating children's lost teeth

D. Customs concerning children's new teeth

Question 29. The word "their" in paragraph 1 refers to     .

 

A. houses'

B. roofs'

C. children's

D. countries'

Question 30. According to the passage, where is a child's lost tooth thought to be taken away by a mouse?

 

A. In Mexico and Spain

B. In Mongolia

C. In Japan and Vietnam

D. In Korea

Question 31. According to paragraph 2, parents in Mongolia feed their child's lost tooth to a dog because               .

A.  they know that dogs are very responsible animals

B.  they believe that this will make their child's new tooth good and strong

C.  they think dogs like eating children's teeth

D.  they hope that their child will get some gifts for his or her tooth

 


Question 32. The word "origins" in paragraph 3 is closest in meaning to _    .

 

A. countries

B. families

C. beginnings

D. stories

Question 33. According to the passage, which of the following is NOT true about the tradition of tooth giving in the West?

A.  Children give money to the Tooth Fairy.

B.  Children put their lost teeth under their pillows.

C.  Children hope to get money or gifts from the Tooth Fairy.

D.  Lost teeth are traditionally given to an angel or fairy.

Question 34. The phrase "the wee hours" in paragraph 3 probably refers to the period of time

      .

 

A. early in the evening

B. soon after midnight

C. late in the morning

D. long before bedtime

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

Earth is richly supplied with different types of living organisms which co-exist in their environments, forming complex, interrelated communities. Living organisms depend on one another for nutrients, shelter, and other benefits. The extinction of one species can set off a chain reaction that affects many other species, particularly if the loss occurs near the bottom of the food chain. For example, the extinction of a particular insect or plant might seem inconsequential. However, there may be fish or small animals that depend on that resource for foodstuffs. The loss can threaten the survival of these creatures and larger predators that prey upon them. Extinction can have a ripple effect that spreads throughout nature.

In addition to its biological consequences, extinction poses a moral dilemma for humans, the only species capable of saving the others. The presence of humans on the planet has affected all other life forms, particularly plants and animals. Human lifestyles have proven to be incompatible with the survival of some other species. Purposeful efforts have been made to eliminate animals that prey on people, livestock, crops, or pose any threat to human livelihoods. Some wild animals have been decimated by human desire for meat, hides, fur, or other body parts with commercial value. Likewise, demand for land, water, and other natural resources has left many wild plants and animals with little to no suitable habitat. Humans have also affected nature by introducing non-native species to local areas and producing pollutants having a negative impact on the environment. The combination of these human-related effects and natural obstacles such as disease or low birthrates has proven to be too much for some species to overcome. They have no chance of survival without human help.

As a result, societies have difficult choices to make about the amount of effort and money they are willing to spend to save imperiled species. Will people accept limits on their property rights, recreational activities, and means of livelihood to save a plant or an animal? Should saving such popular species as whales and dolphins take priority over saving obscure, annoying, or fearful species? Is it the responsibility of humans to save every kind of life form from disappearing, or is extinction an inevitable part of nature, in which the strong survive and the weak perish? These are some difficult questions that people face as they ponder the fate of other species living on this planet.

(Source: http://www.encyclopedia.com)

 


Question 35. What does the passage mainly discuss?

 

A. The importance of living organisms

B. Causes of animal extinction

C. Humans and endangered species

D. Measures to protect endangered species

Question 36. The word "inconsequential" in paragraph 1 is closest in meaning to     .

 

A. unimportant

B. unavoidable

C. unexpected

D. unrecognizable

Question 37. Which of the following can result from the loss of one species in a food chain?

A.  There might be a lack of food resources for some other species.

B.  Animals will shift to another food chain in the community.

C.  Larger predators will look for other types of prey.

D.  The connections among the creatures in the food chain become closer.

Question 38. The word "They" in paragraph 2 refers to     .

 

A. natural obstacles

B. low birthrates

C. some species

D. human-related effects

Question 39. In paragraph 2, non-native species are mentioned as      .

 

A. an achievement of human beings

B. a harmful factor to the environment

C. a kind of useful plants

D. a kind of harmless animals

Question 40. The word "perish" in paragraph 3 is closest in meaning to     .

 

A. disappear

B. complete

C. remain

D. develop

Question 41. According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A.  Some animals and plants cannot survive without human help.

B.  No other species can threaten the survival of humans on Earth.

C.  The existence of humans is at the expense of some other species.

D.  Humans have difficult choices to make about saving endangered species.

Question 42. Which of the following can be inferred from the passage?

A.  Animal and plant species which pose threats to humans will die out soon.

B.  Humans will make changes in their lifestyles to save other species.

C.  The dilemma humans face between maintaining their lives and saving other species remains.

D.  Saving popular animal and plant species should be given a high priority.

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 43. I haven't met my grandparents for five years.

A.  I often met my grandparents five years ago.

B.  I last met my grandparents five years ago.

C.  I have met my grandparents for five years.

D.  I didn't meet my grandparents five years ago.

Question 44. We survived that accident because we were wearing our seat belts.

A.  But for our seat belts, we would have survived that accident.

B.  Had we not been wearing our seat belts, we wouldn't have survived that accident.

C.  Without our seat belts, we could have survived that accident.

D.  If we weren't wearing our seat belts, we couldn't have survived that accident.

 


Question 45. "No, I won't go to work at the weekend," said Sally.

A.  Sally refused to go to work at the weekend.

B.  Sally promised to go to work at the weekend.

C.  Sally apologized for not going to work at the weekend.

D.  Sally regretted not going to work at the weekend.

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 46. Animals like frogs have waterproof skin that prevents it from drying out quickly

A B C

in air, sun, or wind.

D

Question 47. My brother usually ask me for help when he has difficulty with his homework.

A B C D

Question 48. Many people object to use physical punishment in dealing with discipline   problems

A B C

at school.

D

 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49. Some kinds of fish live in fresh water. Others live in sea water.

A.  Some kinds of fish live in fresh water, for others live in sea water.

B.  Some kinds of fish live in fresh water, and others live in sea water.

C.  Some kinds of fish live in fresh water, or others live in sea water.

D.  Some kinds of fish live in fresh water, so others live in sea water.

Question 50. My mother is very busy with her work at the office. She still takes good care of us.

A.  In spite of being very busy with her work at the office, my mother takes good care of us.

B.  Because my mother is very busy with her work at the office, she takes good care of us.

C.  My mother is so busy with her work at the office that she cannot take good care of us.

D.  My mother is too busy with her work at the office to take good care of us.

 

------------------------ THE END ------------------------

Làm xong hãy xem đáp án nha đ đánh giá tốt nhất

(Đáp án chính xác 100%)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1D 2B 3D 4C 5B 6D 7D 8D 9A 10B 11B 12A 13C 14C 15C 16B 17C 18B 19A 20C 21B 22B 23C 24A 25A 26C 27A 28A 29C 30A 31B 32C 33A 34B 35C 36A 37A 38C 39B 40A 41B 42C 43B 44B 45A 46C 47A 48A 49B 50A

 

Để THPTQG 2017 Mã đề 201

Đăng ngày 7/27/2017 10:00:25 AM | Thể loại: Tiếng Anh 12 | Lần tải: 74 | Lần xem: 0 | Page: 1 | FileSize: 0.04 M | File type: docx
0 lần xem

đề thi Để THPTQG 2017 Mã đề 201, Tiếng Anh 12. . Chúng tôi trân trọng giới thiệu đến mọi người đề thi Để THPTQG 2017 Mã đề 201 .Để giới thiệu thêm cho bạn đọc nguồn thư viện tham khảo giúp đỡ cho công tác giảng dạy, học tập và nghiên cứu khoa học, trân trọng kính mời bạn đọc đang cần cùng xem , Thư viện Để THPTQG 2017 Mã đề 201 trong thể loại Tiếng Anh 12 được giới thiệu bởi thành viên Phong Lý Dịch tới học sinh,sinh viên, giáo viên nhằm mục tiêu nghiên cứu , thư viện này được chia sẽ vào mục Tiếng Anh 12 , có 1 page, thuộc định dạng .docx, cùng chuyên mục còn có Đề thi Tiếng Anh Tiếng Anh 12 Tiếng Anh 12 (Sách cũ) ,bạn có thể tải về miễn phí , hãy giới thiệu cho cộng đồng cùng nghiên cứu BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO  ĐỀ THI CHÍNH THỨC (Đề thi có 06 trang) KỲ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2017 Bài thi: NGOẠI NGỮ; Môn thi: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 60 phút, ko kể thời gian phát đề   Họ, tên thí sinh: , bên cạnh đó Số báo danh: , nói thêm Mã đề thi 401   Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in

https://nslide.com/de-thi/de-thptqg-2017-ma-de-201.79yu0q.html